Trampolinespringen en geluidsoverlast?

Moeder met zoon springen

Laten we eerlijk zijn: wie vond het al kind nu niet heerlijk om op en neer te springen op een trampoline? Je had het gevoel dat je kon vliegen en zonder dat je er erg in had, was je enorm actief bezig. Als volwassenen vergeten we nog wel eens dat in beweging komen ook gewoon heel erg leuk is. We denken al vaak aan alle risico’s en bezwaren en vergeten gewoonweg te genieten van het moment. We nemen als voorbeeld de fitness trampoline. Als kind vonden we het heerlijk om te springen, maar als volwassenen denken we al snel aan de bezwaren. Eén van de meest gestelde vragen is ‘zorgt trampolinespringen niet voor veel geluidsoverlast?’. Daar vertellen we je vandaag graag meer over.

Een workout in huis

Als je graag in de beslotenheid van je eigen woning aan jouw conditie wilt werken, dan zijn een aantal dingen van groot belang. Allereerst wil je het vooral leuk hebben. Niets is lang vol te houden als je er geen plezier uit haalt. Daarnaast moet het ook vooral toegankelijk zijn. Dit houdt in dat je snel aan de slag kunt als je zin hebt in een workout en dat het niet teveel gedoe is om de workout voor te bereiden. Maar de sport moet natuurlijk ook praktisch haalbaar zijn. En daar komen mensen met de meeste bezwaren op de proppen. Vaak zijn er voor de daadwerkelijke workout al zoveel mitsen en maren dat men niet eens aan een workout toekomt.

Geluidsoverlast en andere bezwaren

Puur praktisch gezien is trampolinespringen op een fitness trampoline een ideale workout voor thuis. De trampoline is eenvoudig op te bergen en in elkaar te zetten en altijd mee te nemen. De vraag omtrent geluidsoverlast is veelgehoord en begrijpelijk: je wilt natuurlijk de huisgenoten niet storen met jouw workout, maar ook de buren niet horendol drijven met jouw sprongen. Gelukkig hoef je daar met een Flexbounce trampoline geen zorgen over te hebben. De mini trampolines zijn voorzien van bungee elastiek. Dit elastiek maakt het springen op de trampoline nagenoeg geluidloos. Je kunt je dus zonder zorgen helemaal inzetten tijdens de workout. De huisgenoten en buren merken er niets van.

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *