5 beginnersoefeningen op de fitness trampoline

trampoline oefeningen

Trampolinespringen is een ontzettend leuke manier van bewegen. Al vanaf jongs af aan beleven we er plezier aan. Ook als we ouder zijn is trampolinespringen een toegankelijke en effectieve manier om in beweging te komen en fit te blijven. Met een fitness trampoline kun je zelf de intensiteit van de oefening kunt bepalen en kiezen welke oefeningen je doet. Daarom is trampolinespringen geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of conditie. Natuurlijk kan het spannend zijn om de eerste keer op een fitness trampoline te staan. Het is even wennen aan de ondergrond en zoeken naar het evenwicht. Om te wennen aan het springen op de fitness trampoline en om kennis te maken met de diverse oefeningen die je kunt doen op de fitness trampoline, delen wij vandaag 5 eenvoudige beginnersoefeningen. Als je deze eenvoudige oefeningen onder de knie hebt, kun je aan de slag met diverse leuke workouts.

De beginnersoefeningen

#1 Basic Bounce

Als je net op de trampoline stapt is het belangrijk om heen en weer te bewegen en te wennen aan de ondergrond. Als je eenmaal stevig staat, kun je aan de slag gaan met de basis van het trampolinespringen: de basic bounce. Deze techniek is de basis van het trampolinespringen en deze uitleg van JumpSport Fitness laat zien hoe je zowel als beginner als gevorderde de basic bounce kunt toepassen in jouw routine. Bekijk hier de video op YouTube en nog meer video’s van JumpSport Fitness.

#2 Jogging

Als je eenmaal hebt geleerd hoe je de balans houdt en op en neer kunt springen, kun je leren om te joggen op de trampoline. Het is een uitstekend manier om de benen te trainen en komt veel terug in diverse trampoline workouts. Het voordeel van joggen op de trampoline is dat je jouw lichaam minder belast dan wanneer je zou joggen op straat. De video’s van Reebok Fitness laten ook zien welke lichaamsdelen te traint en hoe intensief de oefening is. De video is op ook op YouTube te bekijken.

#3 Twist

In deze video van Reebok Fitness wordt kort uitgelegd hoe je de twist op de trampoline kunt doen. De video laat niet alleen zien hoe de twist wordt uitgevoerd, maar laat ook zien welke lichaamsdelen je hiermee kunt trainen. Bekijk hier de video op YouTube.

#4 Two Foot Jump

Naast op en neer springen en joggen op de trampoline, is de two foot jump ook een belangrijk onderdeel van de beginnersoefeningen. Tijdens deze oefeningen spring je met twee benen tegelijkertijd van links naar rechts. Het hoeven geen grote sprongen te zijn, zolang je maar de flow en balans houdt. De video is hier op YouTube te bekijken.

#5 Jumping Jacks

Deze oefeningen op de trampoline is wat lastiger omdat je tegelijkertijd de armen en benen beweegt. Reebok Fitness laat precies zien hoe je jumping jacks op de fitness trampoline kunt doen en welke spieren je hiermee traint. Bekijk hier de video op YouTube en nog meer handige video’s van Reebok Fitness.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *