5 bijzondere sportlessen die je zeker eens moet uitproberen

springen

Nu het herfst is en veel mensen liever binnen dan buiten sporten, is het misschien eens leuk om iets nieuws te proberen. Bewegen is namelijk het hele jaar door belangrijk en vooral in de herfst en winter komen mensen minder snel in beweging. Natuurlijk is een regelmatig bezoek aan de sportschool een goede routine, maar er zijn nog zoveel meer leuke sporten en sportlessen om kennis mee te maken! Vandaag tippen wij 5 bijzondere sportlessen die je zeker eens moet uitproberen. Vaak worden deze lessen gegeven bij een sportschool of sportcentrum bij jou in de buurt.

#1 Apenkooien

Wie kent het niet van vroeger? Apenkooien was altijd één van mijn favoriete onderdelen van de gymles. Het is een soort tikkertje, maar dan een variant waarbij je de grond niet mag raken en gebruik maakt van allerlei toestellen en attributen. Het is een ontzettend leuke manier om in beweging te komen. Steeds meer sportcentra in ons land bieden deze sportlessen aan waarin volwassenen zich weer even kind kunnen voelen.

#2 Essentrics

Essentrics is een relatief nieuwe sport die is overgewaaid uit Canada. Tijdens een les Essentrics doe je onder begeleiding een full body workout waarbij krachttraining wordt gecombineerd met flexibiliteitstraining. Door middel van vloeiende, stretchende bewegingen werk je aan de versterking en verlenging van spieren in het hele lichaam. De lessen worden gegeven in diverse sportcentra in ons land, maar het is nog niet heel erg bekend.

#3 Jumping fitness

Steeds meer sportcentra bieden jumping fitness aan: een sportles waarbij je op een individuele fitness trampoline een intensieve workout uitvoert. Je werkt door middel van diverse springtechnieken en oefeningen aan een betere conditie, een training voor de spieren in het hele lichaam en betere balans en coördinatie. Het is een heel toegankelijke sport die in diverse uitvoeringen en voor verschillende niveaus beschikbaar is bij sportcentra door het hele land.

#4 Aerial hoop

Houd je wel van een uitdaging? Dan is aerial hoop dé perfecte sport voor jou! Tijdens een les aerial hoop train je jouw hele lichaam in de lucht. Je oefent in een hoepel aan het plafond en leert hierbij allerlei sierlijke en acrobatische bewegingen en poses. Het is behoorlijk intensief, maar je kunt vaak meer dan je zelf denkt. Alhoewel aerial hoop relatief nieuw is, zijn er al diverse sportcentra die deze lessen aanbieden.

#5 Boulderen

Echte waaghalzen kunnen zich ook verheugen op een les boulderen. Tijdens deze activiteit gebruik je al jouw spieren om op een explosieve en intensieve manier te klimmen. In plaats van een gezekerde klim op een klimmuur, heb je bij boulderen geen touw en klimattributen nodig. Wel moet je beschikken over een flinke dosis lef, kracht en inzicht. De dikke valmat zorgt voor een veilige ondergrond, maar verder zul je het zelf moeten doen. Boulderen is mogelijk bij diverse sportcentra die beschikken over een klimmuur.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *