Hoeveel calorieën verbrand je met touwtjespringen?

touwtjespringen

We weten ondertussen natuurlijk maar al te goed dat trampolinespringen heus niet alleen voor kinderen is. Ook volwassenen beleven er veel plezier aan en krijgen er gelijk een goede workout door. Dat spelletjes die we vroeger voor de lol deden wel vaker heel goed voor ons zijn, blijkt ook weer als we touwtjespringen onder de loep nemen. Deze favoriet van vroeger blijkt niet alleen heel leuk te zijn, maar ook nog eens flink wat calorieën te verbranden!

Touwtjespringen. Hoe ging dat ook alweer?

Vroeger was touwtjespringen een geliefde activiteit van velen. Er werd tijdens de gymles volop gesprongen, maar ook op het schoolplein waren we alleen, of met een groot springtouw samen, aan het touwtjespringen en diverse gewaagde sprongen aan het oefenen. Je sprong met twee benen, op één been, maakte draaien en sprong achteruit. Toen was het vooral voor de fun, maar het blijkt ook nog eens een goede workout te zijn. Je verbrandt namelijk flink wat calorieën tijdens het springen én je werkt ook actief aan je uithoudingsvermogen en je coördinatievermogen. Een kind zou dat een zorg wezen, maar als volwassenen zijn dat toch wel goede redenen om ons eens opnieuw te wagen aan het touwtjespringen.

Calorieën verbranden met touwtjespringen

Touwtjespringen is dus een behoorlijk intensieve workout. Je combineert een leuke activiteit met flinke inspanning en dat zie je terug in de hoeveelheid calorieën die je hiermee verbrandt. Een vrouw van rond de 70 kg zal ongeveer 739 kcal verbranden per uur tijdens het springen. Een man van rond de 80 kg zal ongeveer 845 kcal verbranden per uur. Dat is nogal wat! Even ter vergelijking: dezelfde vrouw van 70 kg zou met joggen zo’n 490 kcal, met spinning 630 kcal en tijdens aerobics 420 kcal per uur verbranden. Nu is touwtjespringen natuurlijk enorm intensief en maar weinig mensen zullen dit een uur lang volhouden, maar het is fijn om te weten dat dit zo’n effectieve workout is. Om uit te rekenen hoeveel calorieën jij verbrandt tijdens het touwtjespringen, kun je gebruik maken van deze handige tool. Natuurlijk is het calorieverbruik tijdens het touwtjespringen per persoon verschillend. Het is ook afhankelijk van het gewicht, de leeftijd en de lichaamsbouw. Maar voor een voorzichtige inschatting van het aantal calorieën dat wordt verbrand, is deze tool ontzettend handig.

Ook touwtjespringen?

Klinkt dit je als muziek in de oren en wil je graag zelf aan de slag gaan met touwtjespringen? Neem dan snel een kijkje in onze shop. Wij zijn namelijk groot fan van springen, zowel op een trampoline als met een springtouw. In onze shop kun je terecht voor een luxe springtouw dat perfect geschikt is voor een intensieve workout. Het springtouw is verstelbaar en dus geschikt voor diverse lengtes. Veel springplezier!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *