Dit kun je allemaal nog meer doen op de fitness trampoline

pilates

Natuurlijk is het heerlijk om te springen op een trampoline en is bouncen heel gezond voor je. Je bouwt aan je conditie en spierkracht zonder je gewrichten te belasten en het is nog heel erg leuk en veelzijdig ook. Maar je kunt jouw fitness trampoline nog voor veel meer gebruiken dan alleen springen. Een fitness trampoline is nog veelzijdiger dan je al dacht! Vandaag inspireren we je graag om out of the box te denken want deze activiteiten kun je ook allemaal uitoefenen op jouw fitness trampoline.

Yoga

Alhoewel yoga doorgaans wordt uitgevoerd op een yogamat, zijn de principes van yoga eigenlijk overal toepasbaar. Hoe veelzijdig yoga is, zie je terug in de meest trendy nieuwe stijlen, zoals aerial yoga (in een doek in de lucht) of bikram yoga (in een verwarmde ruimte met een temperatuur van 38 tot 40 graden), en natuurlijk in het feit dat yoga ook prima kan worden uitgevoerd met behulp van de trampoline. In ons artikel ‘5 tips voor yoga op de fitness trampoline‘ vind je hier meer informatie over.

Pilates

Pilates is wellicht iets minder bekend dan yoga, maar deze fitnessmethode is erg populair om te werken aan een sterk en lenig lichaam terwijl je focust op houding, stabiliteit en focus. De fitness trampoline leent zich uitstekend voor de oefeningen van pilates en voegen juist een extra dimensie toe.

Kickboksen

Kickboksen en trampolinespringen? Jazeker! De trampoline biedt een uitstekende ondergrond voor het oefenen van diverse kicks en punches. De video’s van Arnita Champion op YouTube laten zien wat een dynamische oefening je kunt creëren door kickboksen te combineren met een workout op de trampoline.

Dansen

Natuurlijk is een trampoline niet alleen geschikt voor diverse sprongen. Je kunt er alle kanten mee op en op een trampoline de leukste routines en choreografieën samenstellen. Of je nu houdt van hiphop, moderne dans of salsa: op YouTube vind je ongetwijfeld inspiratie. Hiermee kun je jouw fitness routine op de trampoline transformeren tot een sportieve dans.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *