Zo blijf je fit met Kerst

fit Kerst

De kerstdagen staan voor de deur. Dat betekent veel gezellige dagen met vrienden en familieleden, leuke cadeaus en heel veel lekker eten. Maar het betekent voor veel mensen ook veel bankhangen, borreltjes en iets te veel smakelijke snacks. Natuurlijk is er niets mis met even ontspannen en genieten van het moment. Maar als je jouw goede gewoontes en fitnessroutine niet helemaal uit het oog wilt verliezen, is het slim om nu alvast na te denken over hoe je fit blijft met Kerst.

fit Kerst

Tip 1. Maak een wandeling

Met de kerstdagen is het heel verleidelijk om de hele dag binnen te zitten, vooral als het weer te wensen overlaat. Kies er echter voor om toch even de deur uit te gaan. Maak bijvoorbeeld een gezellige boswandeling met de familie. Of kies juist voor een momentje voor jezelf door even een blokje om te gaan. Een wandeling geeft je de mogelijkheid even de benen te strekken, een frisse neus te halen en even wat stappen te zitten.

Tip 2. Doe een dansje

Is er tijdens de Kerst geen gelegenheid om je dagelijkse fitnessroutine uit te voeren en is de sportschool dicht? Maak dan van de omstandigheden gebruik om toch een work-out in te plannen. Speel bijvoorbeeld een actief spelletje op de Nintendo Switch, ga mee boodschappen doen of doe een dansje met je neefjes, nichtjes en kinderen. Er is altijd wel een gelegenheid om even in beweging te komen.

Tip 3. Plan je work-out in

Wil je graag vasthouden aan je dagelijkse routine? Plan dan simpelweg je work-out in, ongeacht waar je bent. Ben je een hardloper? Neem dan je sportkleding mee en ga een rondje rennen. Houd je van trampolinespringen? Neem dan je fitnesstrampoline mee als je op familiebezoek gaat. Of neem een moment voor jezelf en volg een yogasessie op YouTube.

Tip 4. Geniet met mate

Natuurlijk is het gezellig om even door te zakken tijdens Kerst. Die drankjes en al die lekkernijen kunnen er echter flink inhakken. Als je niet dagen na Kerst nog bij wilt komen van de feestdagen, raden wij je van harte aan om wel te genieten, maar met mate. Wissel de drankjes eens af met een glas water en neem de tijd om ook even tot de rust te komen. Dan ben je na de feestdagen gegarandeerd een stuk fitter.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *