Zo blijf je fit met een klein budget

fit met klein budget

Je verwacht het misschien niet, maar een gezonde leefstijl kan aardig in de kosten lopen. Een abonnement op de sportschool of een sportclub is vaak niet goedkoop en een personal trainer is echt niet voor iedereen weggelegd. En sportkleding en sportattributen zijn flink prijzig als je deze nieuw moet kopen. Gelukkig kun je ook met weinig geld uitstekend in vorm blijven. Zo blijf je fit met een klein budget. Wij geven een aantal handige tips!

fit met klein budget

Tip 1. Sport thuis

Om effectief te sporten hoef je echt niet naar de sportschool of een sportles te bezoeken. Vanuit jouw eigen woning kun je allerlei leuke sporten beoefenen. Op YouTube vind je tal van sportlessen en tutorials voor allerlei sporten, van yoga tot aan boksen. Maar ook zonder begeleiding kun je prima thuis aan de slag met yoga, fitness oefeningen en conditietraining.

Tip 2. Ga naar buiten

Niets is zo lekker als in het zonnetje buiten sporten. Trek op een mooie dag die sportschoenen aan en ga lekker naar buiten. Of je nu gaat wandelen, fietsen, hardlopen, skeeleren of trampolinespringen: je werkt aan jouw conditie en je krijgt een flinke dosis vitamine D als fijne bonus.

Tip 3. Vergeet die sportkleding

In sportzaken vind je voor elke sport en voor elke gelegenheid wel een mooie outfit. Dat is natuurlijk erg verleidelijk, maar eigenlijk helemaal niet nodig. Ook in een oude legging en een T-shirt of een pyjamabroek met singlet kun je prima in beweging komen. Het is tijdens het sporten vooral belangrijk dat de kleding genoeg bewegingsruimte biedt en goed ademt. Daar heb je helemaal geen dure nieuwe outfit voor nodig.

Tip 4. Koop tweedehands

Mocht je voor een bepaalde sport, zoals tennis, skeeleren of fitness, bepaalde benodigdheden willen aanschaffen, neem dan eerst eens een kijkje in de lokale kringloopwinkel of op Marktplaats. Er is een enorm groot aanbod aan tweedehands sportaccessoires verkrijgbaar, vaak zo goed als nieuw. Dat scheelt enorm veel geld bij de aankoop en de spullen krijgen zo een tweede leven. Zo blijf je effectief fit met een klein budget.

Tip 5. Ga wandelen

Bij meer bewegen denken mensen vaak direct aan jezelf in het zweet werken in de sportschool, rennen over de tennisbaan of moeilijke fitness toestellen. Meer bewegen kan echter ook betekenen dat je vaker een wandeling maakt. Loop eens een extra groot rondje als je de hond uitlaat, maak een wandeling tijdens de lunchpauze of stap een halte eerder uit als je uit je werk komt. Zo zet je aardig wat stappen op een dag zonder ook maar een cent uit te hoeven geven.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *