Hier moet je op letten als je een fitness trampoline gaat kopen

Een fitness trampoline is een fantastische aanschaf voor jouw welzijn. Door te springen op de trampoline houd je jouw conditie in stand, train je diverse spiergroepen in het hele lichaam en werk je bovendien aan jouw mentale welzijn. Een work-out op de fitness trampoline is bovendien erg leuk, toegankelijk voor iedereen en altijd en overal te doen. Ben jij overtuigd geraakt van de fitness trampoline en wil je er graag één aanschaffen? Dan vind je in dit artikel diverse tips om de voor jouw ideale fitness trampoline te kunnen kopen.

Tips voor het kopen van een goede fitness trampoline

 

Trampolinespringen, ook wel bekend als rebounding, is de laatste jaren erg populair geworden. Dat juichen wij natuurlijk van harte toe: wij weten al jaren hoe leuk, gezond en uitdagend trampolinespringen is. Maar een bij-effect van deze populariteit is dat het aanbod aan fitness trampolines enorm is uitgebreid, en niet altijd ten goede. Diverse winkels en webshops verkopen fitness trampolines voor rebounding, maar lang niet allemaal zijn ze van goede kwaliteit of geschikt voor intensief gebruik. Goedkope materialen, instabiele frames, slechte elastieken: het is allemaal veelvoorkomend en heel erg riskant tijdens de work-out.

Bij Flexbounce verkopen we de best mogelijke fitness trampolines en stellen we de veiligheid van onze klanten altijd voorop. Daarom geven wij graag wat tips. Zo weet jij waar je op moet letten als je een fitness trampoline gaat kopen.

Springoppervlakte

Allereerst is het belangrijk dat je een fitness trampoline aanschaft die past bij jouw lichaamstype en voetgrootte. Een kleine trampoline ziet er misschien handig uit, maar je moet er uiteraard wel lekker (en veilig!) op kunnen bewegen en springen. Kies een trampoline waar je voldoende bewegingsvrijheid op hebt, ook al betekent dit dat je een maatje groter moet kopen.

Materialen

Eén reden waarom veel fitness trampolines van grote ketens zo voordelig zijn is vanwege de kwaliteit van de gebruikte materialen. Er wordt hier flink op bezuinigd en dat merk je duidelijk tijdens het opzetten én tijdens het springen op de trampoline. Het frame is minder stevig, de veren of elastieken zijn van mindere kwaliteit en de onderdelen slijten sneller. Dit is niet alleen zonde van het geld, maar ook nog eens erg riskant.

Elastieken

Een fitness trampoline is geen ‘one size fits all’. Het is belangrijk om jouw trampoline af te stellen op jouw gewicht en sprongkracht. Alleen dan heb je de juiste bounce en een optimaal effect van je work-out. Bij Flexbounce stem je jouw trampoline altijd af op jouw behoeften met de juiste elastieksterkte.

Stabiliteit

Een Flexbounce fitness trampoline heeft altijd zes pootjes voor optimale stabiliteit. Dit is belangrijk, want tijdens het springen wil je wel wat jouw trampoline goed blijft staan. Let bij de aankoop van een trampoline altijd op de stabiliteit na het opzetten. Heeft de trampoline weinig pootjes of lijkt deze niet recht of stevig te staan op het frame? Dan is het absoluut een miskoop.

Fitness trampoline kopen bij Flexbounce

Bij Flexbounce ben je uiteraard aan het juiste adres voor een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige fitness trampoline. Wij zijn transparant over onze producten en geven je de keuze uit diverse groottes en elastieksterktes voor een optimale springervaring. Bovendien vind je op ons blog volop informatie om direct vliegend van start te gaan met jouw work-outs!

 

Deel dit: