Dé fitness trends van 2019

fitness trends 2019

De lente is aangebroken en overal ontwaken mensen uit hun winterslaap. Na een aantal donkere maanden die toch voornamelijk binnenshuis zijn doorgebracht, snakt iedereen weer naar wat zonlicht, frisse lucht en beweging. De terrasjes zitten weer vol, mensen gaan op de fiets naar hun werk én de meeste mensen beginnen na te denken over een nieuw fitnessregime. Na de start van nieuwe jaar is de start van de lente traditioneel het moment voor goede voornemens. Wij helpen je daarbij een handje en delen dé fitness trends van 2019 met jullie.

#1 Fitness trackers

De afgelopen jaren zagen we al de opkomst van gezondheidsapps, smartwatches en andere slimme wearables. Dit jaar zullen deze fitness trackers niet meer weg te denken zijn uit onze fitness routines. We tellen er onze dagelijkse beweging mee, houden onze slaap bij en gebruiken deze voor nog talloze andere handige functies.

#2 Buiten sporten

Met het zonnetje op ons gezicht in de buitenlucht sporten: is er iets fijner dan dat? Het is daarom niet gek dat buiten sporten steeds populairder wordt. En dan bedoelen we niet alleen hardlopen, bootcamp en fietsen. Nee, steeds meer sportdocenten verplaatsen hun yogales of fitnessles naar buiten. Je ziet komend jaar steeds meer groepjes sporten in het park of in het bos.

#3 Personal trainer

Een personal trainer is allang niet meer alleen voor de rich and famous. Steeds meer mensen willen doelgericht aan het werk en schakelen daarvoor een personal trainer in. Veel sportscholen bieden de mogelijkheid om een afspraak te maken met een personal trainer en in 2019 zal deze trend zich door blijven zetten.

#4 HIIT training

De laatste jaren is de HIIT training aan een flinke opmars bezig, de High Intensity Interval Training. Dit is een workout met hoge intensiteit. Tijdens een HIIT workout doe je een korte training met intervals. Gedurende korte tijd presteer je op 80 of 90 procent van je maximale vermogen. Daarna laat je jouw hartslag en ademhaling weer herstellen. Om vervolgens het tempo weer op te voeren. Door deze korte trainingen met intervals vindt er veel energieverbranding plaats en dat maakt het een geliefde en effectieve workout voor velen. Dit jaar zul je nog veel meer horen over de HIIT training.

#5 Groepstrainingen

Ondanks de populariteit van gepersonaliseerde fitnessplannen en personal trainers, blijven ook de groepstrainingen populair in 2019. Veel sportscholen bieden diverse groepstrainingen, zoals spinning, aerobics en yoga. Maar ook bootcamp, een buitensport die de laatste jaren is opgekomen, blijft onverminderd populair.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *