Deze fitness trends van 2023 mag je niet missen

fitness trends

Nu de winter ten einde lijkt, krijgt iedereen zichtbaar meer zin om de deur uit te gaan en weer in beweging te komen. De eerste bloempjes laten zich al zien en mensen schrijven zich weer in voor bootcamps, sportlessen en de sportschool. Hoe mensen hun nieuwe fitness voornemens vormgeven verschilt natuurlijk van persoon tot persoon, maar er zijn wel enkele trends te herkennen. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Dan delen wij dé fitness trends van 2023 met je.fitness trends

CrossFit

CrossFit is al een aantal jaren in opmars, maar zet ook in 2023 flink door in populariteit. Ben je niet bekend met CrossFit? Geen zorgen, wij leggen je graag uit wat deze sport inhoudt. CrossFit is een specifiek soort fitness dat helemaal gebaseerd is op functionele bewegingen met hoge intensiteit. Elementen van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek worden gecombineerd om tot oefeningen te komen met optimale effecten en gevarieerde bewegingen. CrossFit wordt in steeds meer sportscholen geïntroduceerd en is intens, maar geeft veel voldoening.

Pilates

Pilates is weer helemaal terug van weggeweest. Door beroemdheden als Hailey Bieber en Kendall Jenner is deze sport weer op de kaart gezet. Met pilates train je jouw hele lichaam, maar de focus ligt niet alleen op kracht, maar ook op flexibiliteit. Het resultaat is een sterk lichaam met lange en slanke spieren. Pilates is goed thuis te beoefenen met YouTubekanalen als Blogilates en Tori Rivera. Maar Pilates wordt ook als les gegeven in veel sportscholen en yogascholen.

Gewichtheffen

Op Instagram en TikTok zie je het steeds meer: mannen en vrouwen die van gewichtheffen hun vaste work-out hebben gemaakt. Niet per se om het lijf van een bodybuilder te krijgen, maar juist om kracht te trainen en fit te worden. Gewichtheffen is nog nooit zo populair geweest bij een groot publiek. Deze populariteit zal ook in 2023 doorzetten. Het mooie van gewichtheffen is dat je het overal kunt doen. In de sportschool is er een bepaalde sectie voor gewichten, maar thuis kun je ook aan de slag met kettlebells, dumbbells en halterschijven.

Trampolinespringen

Trampolinespringen lijkt ieder jaar wel populairder te worden en staat dus ook dit jaar in ons lijstje met fitness trends. Steeds meer mensen hebben een fitness trampoline in huis of brengen regelmatig een bezoek aan een trampolinepark om zelf lekker te jumpen en de kinderen te laten spelen. Trampolinespringen is echt fun voor het hele gezin en bovendien heel erg gezond voor je.

Sporten in de natuur

De laatste jaren is sporten in de natuur erg populair. Bootcamps in parken en bossen zijn aan de orde van de dag, maar ook lekker fietsen en wandelen wordt steeds meer gedaan door jong en oud. Bewegen in de natuur is natuurlijk ontzettend goed voor je. Je bent lekker in beweging, je ademt frisse en gezonde lucht in én je krijgt een flinke dosis vitamine D binnen. Zo zorgt je optimaal voor jezelf.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *