5 redenen waarom een fitnesstrampoline het beste fitnessmateriaal is

fitnesstrampoline

Sommige mensen geven de voorkeur aan een workout in de sportschool. Maar er zijn toch ook veel mensen die het prettiger vinden om thuis te werken aan hun conditie. Dat is niet zo gek: thuis kun je een workout doen wanneer het jou uitkomt in alle privacy. Om thuis een workout te doen, kun je kiezen uit allerlei sporten en materialen. Natuurlijk kun je al beginnen met een eenvoudige fitnessvideo en een yogamatje. Veel mensen geven echter de voorkeur aan specifieke fitnessmaterialen om in beweging te komen. Denk aan een loopband, een crosstrainer, halters, een hometrainer, een fitnesstrampoline of een gym ball. Van al deze fitnessmaterialen is de fitnesstrampoline wat ons betreft de absolute winnaar! Vandaag geven wij 5 redenen waarom een fitnesstrampoline het beste fitnessmateriaal is om in huis te hebben.

#1 De fitnesstrampoline neemt weinig ruimte in

Fitnessmaterialen zijn handig zijn om in huis te hebben. Je wilt echter liever niet dat ze al teveel ruimte innemen als je er niet mee bezig bent. De fitnesstrampoline is na gebruik eenvoudig op te bergen door de pootjes in te klappen. Zo kun je de trampoline eenvoudig uit het zicht opbergen en ook in een handomdraai weer tevoorschijn halen.

#2 Trampolinespringen levert een full-body workout

Waar je met een hometrainer, crosstrainer of halters slechts één of enkele lichaamsdelen traint, werk je met een fitnesstrampoline aan het hele lichaam. Natuurlijk spring je vooral met je benen, maar de trampoline biedt een eindeloos scala aan trainingsmogelijkheden en door de bounce werk je aan alle spieren in het lichaam tegelijkertijd. Er is geen ander fitnessmateriaal dat zo allround is!

#3 De fitnesstrampoline is veilig en gezond

Iedereen is gebaat bij regelmatig bewegen, maar niet iedereen is in de gelegenheid of heeft de mogelijkheid om even intensief te trainen. Voor mensen met specifieke lichamelijke klachten zijn speciale fitnessmaterialen wellicht niet geschikt. De fitnesstrampoline is echter voor iedereen een aanrader. Omdat je de oefeningen zo intensief kunt maken als je zelf wilt en trampolinespringen relatief makkelijk aan te leren is, kunnen zelfs mensen met gewrichtsklachten of mensen die normaliter niet zo makkelijk kunnen bewegen met de trampoline aan de slag.

#4 De trampoline is makkelijk mee te nemen

Mocht je nu een weekendje weggaan of op vakantie gaan en evengoed je dagelijkse fitnessregime vol willen houden, dan is de fitnesstrampoline ontzettend makkelijk mee te nemen. Waar andere toestellen eenmaal in huis liever niet meer verplaatst worden, kan de trampoline met een gerust hart overal mee naar toe genomen worden. Je klapt de trampoline uit op een stabiele ondergrond en je bent klaar voor een workout. Ook fijn voor een workout met een prachtig uitzicht over het strand, het bos of de duinen!

#5 Een trampoline verbruikt niets

Mocht je overwegen om een fitnessapparaat, zoals een loopband of hometrainer, aan te schaffen, dan is het ook belangrijk om te beseffen dat je hiermee ook de maandelijkse elektriciteitskosten voor moet incalculeren. Zo’n apparaat verbruikt namelijk bij elk gebruik elektriciteit, in tegenstelling tot de fitnesstrampoline. Natuurlijk kosten nagenoeg alle fitnessmaterialen geld bij aanschaf of reparatie, maar het is fijn om te weten dat je buiten deze kosten om geen omkijken meer hebt naar het verbruik van het fitnessapparaat.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *