Zo kun je als hardloper voordeel halen uit een fitness trampoline

hardloper

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: van de fitness trampoline heeft iedereen profijt! Jong, oud, sportief, revaliderend, druk, geblesseerd of verveeld. Springen op de trampoline is leuk, ontspannend én heeft tal van gezondheidsvoordelen. Je kunt van springen op de fitness trampoline jouw dagelijkse work-out maken, maar je kunt de trampoline ook gebruiken om jouw prestaties in een andere sport te boosten. In dit artikel vertellen we je hoe je als hardloper voordeel kunt halen uit een fitness trampoline.

hardloper

Belangrijke kenmerken voor succesvol hardlopen

Elke sport die je beoefent, heeft een bepaalde succesformule: een combinatie van eigenschappen, spieren, oefeningen en tools die jouw prestaties bevorderen en naar een hoger niveau tillen. In principe zou iedereen de sport in kwestie kunnen beoefenen, maar als je echt resultaten wilt boeken, zul je aan deze voorwaarden moeten voldoen.

Bij hardlopen is dat net zo. Iedereen kan gaan hardlopen. Je hoeft er geen specifieke benodigdheden voor te hebben, al is een paar goede schoenen wel handig, en je kunt het altijd en overal doen. Maar om echt goed te kunnen hardlopen, bijvoorbeeld om deel te nemen aan marathons of om je eigen prestaties te overtreffen, zijn er enkele voorwaarden waar je als hardloper aan moet voldoen.

Echt goede hardlopers beschikken over de volgende kenmerken:

  • Een goede gezondheid
  • Uithoudingsvermogen
  • Fysieke kracht
  • Goede mobiliteit
  • Snelheid
  • Goede coördinatie
  • Lenigheid

Tijdens hardlooprondes of trainingen werk je als hardloper aan al deze kenmerken. Maar ook als je niet aan het rennen bent, kun je jouw prestaties positief beïnvloeden, bijvoorbeeld door goed te herstellen na een work-out, een gebalanceerd dieet te volgen en regelmatig te springen op een fitness trampoline.

De voordelen van een fitness trampoline voor hardlopers

Een fitness trampoline is een ontzettend handig trainingsapparaat om in huis te hebben. Je kunt er namelijk op allerlei manieren op trainen en oefenen. Of je nu herstellende bent van een blessure, de conditie aan het opbouwen bent of gericht werkt aan de ontwikkeling van bepaalde spiergroepen: de fitness trampoline is een uitkomst.

Als hardloper kun je eerdergenoemde kenmerken goed training met een fitness trampoline. Door te bouncen bouw je eenvoudig kracht en uithoudingsvermogen op, maar je werkt ook gericht aan jouw balans en coördinatie. Bovendien is rebounding ook gewoon heel goed voor de gezondheid. Tijdens het springen krijgt de bloedsomloop een boost, wordt de stofwisseling op gang gebracht en wordt de vetverbranding gestimuleerd. En als extra bonus maak je tijdens het springen op de trampoline ook nog eens allerlei gelukshormonen aan, waardoor je een ontzettend goed gevoel aan jouw work-out overhoudt. Dus waar wacht je nog op?

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *