De HIIT workout: wat is het en waarom is het zo goed voor je?

HIIT workout

Je komt het steeds meer tegen: de HIIT workout. Blogs en tijdschriften schrijven erover, op YouTube vind je volop filmpjes ervan en ook sportscholen prijzen het aan. HIIT is een hit, zowel in Nederland als in het buitenland. Maar wat is HIIT eigenlijk en waarom is het zo goed voor je? Vandaag vertellen we je alles over deze populaire workout en laten we je ook kennismaken met HIIT op de fitness trampoline.

Wat is een HIIT workout?

Een HIIT workout is een High Intensity Interval Training. Dit betekent dat het een workout is met hoge intensiteit. Tijdens een HIIT workout doe je een korte training met intervals. Na een goede warming-up (erg belangrijk!) breng je jouw hartslag en ademhaling in snel tempo omhoog. Gedurende korte tijd presteer je op 80 of 90 procent van je maximale vermogen. Daarna laat je jouw hartslag en ademhaling weer herstellen. Om vervolgens het tempo weer op te voeren. Door deze korte trainingen met intervals vindt er veel energieverbranding plaats. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat training waarbij zware en lichte inspanning worden afgewisseld, effectiever zijn voor de vetverbranding. En omdat een HIIT workout gemiddeld 15 tot 20 minuten duurt, is zo’n training ook nog eens veel efficiënter qua tijd dan een andere workout.

HIIT op de fitness trampoline

Een fitness trampoline leent zich uitstekend voor een HIIT workout. Bouncen op de fitness trampoline is al erg intensief en traint het hele lichaam. Door na een goede warming-up een paar intensieve oefeningen in te zetten, afgewisseld door oefeningen met lagere intensiteit, kun je zelf een flinke HIIT workout opstellen. Een suggestie voor een HIIT workout vind je in dit artikel, maar je kunt hier natuurlijk volop mee variëren. Op YouTube vind je ook talloze video’s voor inspiratie. Het is wel belangrijk dat je de workout goed opbouwt. Een goede warming-up is essentieel, maar het is ook belangrijk om langzaam te beginnen met deze nieuwe vorm van training zodat je zeker weet dat je het goed uitvoert. Je wilt natuurlijk jezelf niet overbelasten of blessures oplopen. Als je gezondheidsproblemen hebt, is het belangrijk eerst te overleggen met een arts of de HIIT workout wel verantwoord is.

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *