Hoe kun je een workout in een druk schema inpassen?

,
workout

Het is wellicht wel één van de grootste kwalen van deze tijd: we hebben het te druk. We moeten naar ons werk, de kinderen ophalen, het huishouden doen. We moeten afspreken met vrienden en familie, eten koken en ook nog ergens tijd maken voor onszelf. Om al deze ballen in de lucht te houden, wordt er vaak op andere onderdelen in ons leven ingeleverd. Gek genoeg besluiten we vaak om minder tijd te besteden aan ons welzijn. We nemen niet de tijd om goed te eten en gunnen onszelf geen moment rust. Ook bewegen doen we veel te weinig. Als je er even over nadenkt, is het eigenlijk gek dat we van onze gezondheid geen prioriteit maken. We kunnen tenslotte veel beter presteren op alle andere gebieden in ons leven als we goed in ons vel zitten. Maar hoe kun je een workout in een toch al druk schema inpassen?

Hoeveel beweging is gezond?

Alhoewel we het heel druk hebben en we de hele dag onderweg lijken te zijn, komen we aan écht bewegen nauwelijks toe. We nemen de auto naar het werk en stappen in de lift naar onze afdeling. Een wandelingetje door de supermarkt is bij lange na niet genoeg om aan voldoende beweging op een dag te komen. Het beweegadvies in Nederland luidt dat volwassenen minstens 150 minuten per week matige of zwaar intensieve inspanning zouden moeten doen. Dit bij voorkeur verspreidt over verschillende dagen. Daarbij wordt ook geadviseerd om minstens 2 keer per week spier- en botversterkende oefeningen te doen. Dat klinkt als veel tijd, maar dit valt reuze mee en dit valt zeker in ons dagelijks schema in te passen.

Een workout inplannen

Om genoeg te bewegen op een dag hoef je niet dagelijks in de sportschool te komen. Met iets meer dan 20 minuten op een dag actief in beweging zijn, werk je al flink aan jouw conditie en gezondheid. Dit kun je makkelijk halen door een workout in huis in te plannen. Een workout van gemiddeld tien minuten is eenvoudig in te plannen in ieders drukke schema. Met een fitness trampoline in huis wordt dit heel makkelijk en leuk. Hierop kun je extra oefeningen te doen om te werken aan de conditie, het gewicht en de versterking van de spieren en botten. Deze oefeningen zijn te doen voordat je onder de douche stapt, nadat de kinderen naar bed zijn en zelfs tijdens het televisie kijken. Door het compacte formaat is de trampoline makkelijk op te bergen. Door de sterkte van de elastieken kan de trampoline individueel worden afgesteld op gewicht en sprongkracht. Daarnaast is bij het gebruik van deze zeer elastische elastieken de geluidsoverlast ook minimaal. Zo kan het trampolinespringen op elk moment van de dag worden gedaan en wordt dagelijks beweging niet alleen heel makkelijk, maar ook heel leuk!

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *