Zo kies je de juiste elastieken voor jouw trampoline

fitness trampoline

Voor een effectieve workout op de fitness trampoline is het belangrijk dat je de duur en de intensiteit van de oefeningen afstemt op jouw conditie en ervaring. Je wilt het jezelf niet onnodig moeilijk maken; trampolinespringen is bovenal gewoon heel erg leuk! Maar de juiste elastieken kiezen voor jouw trampoline is minstens zo belangrijk voor een effectieve workout. Wij leggen uit waarom dit zo belangrijk is en hoe je de juiste elastieken kunt kiezen.

fitness trampoline

Elastieken voor de trampoline

De trampoline maakt gebruik van elastieken voor de bevestiging en de veerkracht van de trampoline. De elastieken zijn eenvoudig te vervangen om de trampoline te optimaliseren voor jouw sprongkracht en gewicht. Zo kun je de fitness trampoline zo effectief mogelijk afstellen voor jouw behoeften. Hoe elastischer de elastieken, hoe minder de belasting van de sprongen is op de knieën, rug en de gewrichten. Het is echter ook niet de bedoeling om automatisch te kiezen voor de meest elastische elastieken. Je wilt natuurlijk niet bij elke sprong de grond raken. Houd dus rekening met zowel de belasting als jouw sprongkracht en gewicht bij het kiezen van de juiste elastieken.

De juiste elastieken kiezen

Bij Flexbounce heb je ruime keuze uit elastieken voor jouw fitness trampoline. De elastieken zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en deze kleuren corresponderen met een bepaalde elasticiteit. Zo weet je direct welke elastieken het meest geschikt zijn voor jou.

  • Zacht: 50 – 80 kilo (oranje / roze / blauw)
  • Medium: 80 – 120 kilo (oranje / roze / blauw )
  • Sterk: 120 – 150 kilo (zwart)
  • Ultra sterk: 150 – 200 kilo (zwart)

Bovendien is het belangrijk om, afhankelijk van het gebruik van de trampoline, de elastieken eens per 18 tot 24 maanden te vervangen. De elastieken slijten namelijk door gebruik. Dit kun je zien aan de buitenkant van de elastieken, maar houd dit niet alleen maar als richtlijn aan. De slijtage kan namelijk ook aan de binnenkant plaatsvinden. Voor optimale sprongkracht en elasticiteit is het belangrijk om de elastieken in goede conditie te houden.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *