Zo krijg je jouw kind in beweging

,
kind bewegin

Voldoende bewegen en sporten is voor iedereen belangrijk, jong én oud. Toch bewegen we met z’n allen lang niet genoeg, zelfs kinderen niet. Wist je dat bijna de helft van de Nederlandse kinderen te weinig beweegt? Veel kinderen spenderen te veel tijd achter de televisie of de spelcomputer en door een gebrek aan veilige speelplekken en geen lidmaatschap van een sportclub komen kinderen te weinig aan sporten en bewegen toe. En dat terwijl kinderen dagelijks minstens een uur aan matig intensieve inspanning en drie keer per week spier- en botversterkende activiteiten zouden moeten doen voor een optimale gezondheid. Gelukkig kun je als ouder veel doen om jouw kind in beweging te krijgen. Wij geven enkele tips om jouw zoon of dochter meer te laten sporten en te bewegen.

kind bewegin

Trek er op uit in het weekend

In veel wijken is tegenwoordig nog maar weinig gelegenheid voor kinderen om veilig te spelen. Door toenemende verkeersdrukte en een gebrek aan speelplekken is het simpelweg niet aantrekkelijk, en soms zelfs onveilig, om buiten te spelen. Probeer daarom in het weekend gelegenheid te creëren om lekker in de buitenlucht te bewegen door een dagje uit te plannen. Bezoek een speeltuin, ga samen naar het bos of maak een strandwandeling als je aan de kust woont. Er zijn volop mogelijkheden om lekker buiten te rennen en te ontdekken.

Word lid van een sportclub

Vrijwel elk kind krijgt gymles op school, maar dit is lang niet genoeg om aan de beweegrichtlijnen te voldoen voor kinderen. Schrijf daarom jouw kind in voor een sportclub in de buurt. Voetbal, tennis, dansles, gym, atletiek, zwemmen: vind een sportclub die past bij de interesses van jouw kind en maak regelmatig sporten zo een goede gewoonte. Is het lidmaatschap van een sportclub financieel niet haalbaar? Dan zijn er via de gemeente diverse subsidies aan te vragen om dit alsnog te realiseren.

Sport binnenshuis

Om lekker in beweging te komen hoef je natuurlijk niet per se het huis uit. Ook binnenshuis kun je allerlei leuke activiteiten ondernemen, zowel samen als alleen. Op YouTube vind je diverse leuke video’s voor boksen, gymmen, dansen, yoga en talloze andere sporten. Hier kan iedereen mee aan de slag, gewoon in de huiskamer. Of schaf een fitness trampoline aan en laat jouw kind dagelijks even lekker jumpen om warm te worden en energie kwijt te raken.

Combineer gamen en sporten

De meeste kinderen doen tegenwoordig niets liever dan gamen. Maak hier gebruik van om jouw kind meer in beweging te laten komen. Er zijn talloze leuke games waarbij jouw kind spelenderwijs beweegt en sport. Met het spel ‘Just Dance’ kun je samen de leukste dansjes doen op populaire nummers. Dit spel is verkrijgbaar voor de Nintendo Switch, de XBox en de Playstation. Andere leuke spellen zijn onder andere Fitness Boxing en Ring Fit Adventure op de Nintendo Switch en Yoga Master en Beat Saber op de Playstation.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *