Krachttraining op de fitness trampoline: zo pak je het aan

krachttraining

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor krachttraining in onze work-out routine. Trainen met gewichten is niet langer meer iets alleen voor bodybuilders: we zien er allemaal het nut van in om spiermassa te ontwikkelen, kracht op te bouwen en effectief te sporten. Wist je dat je met de fitness trampoline ook heel eenvoudig krachttraining kunt toevoegen aan jouw dagelijkse work-out? Wij vertellen je in dit artikel alles over krachttraining op de fitness trampoline.

krachttraining

Cardio of krachttraining?

Als men denkt aan een work-out op de fitness trampoline wordt vaak automatisch aangenomen dat het een cardio training is. Tijdens het springen op de trampoline wordt namelijk de hartslag flink verhoogd en worden de spieren aan het werk gezet. Het is een heuse cardiovasculaire training. Maar onderschat ook zeker niet de mogelijkheden van krachttraining op de fitness trampoline. Je kunt met een trampoline namelijk alle kanten op en zelf jouw ideale work-out samenstellen. En dat gaat veel verder dan alleen bouncen.

Krachttraining op de fitness trampoline

De fun van een fitness trampoline is de enorme veelzijdigheid ervan. Je kunt er rustig op bouncen, yoga op beoefenen, intensieve jumpsessies op doen en krachttraining beoefenen. Het is maar net hoe je jouw trampoline gebruikt en welke oefeningen je doet. Als je jouw work-out op de trampoline wilt toespitsen op krachttraining, voeg je simpelweg enkele krachttrainingsoefeningen toe. Oefeningen als squats, lunges, high knees, jumping jacks en burpees zijn daar een goed voorbeeld van, maar wees ook zeker niet bang om gewichten toe te voegen aan jouw routine.

Het voordeel van krachttraining op de fitness trampoline is dat de belasting op de spieren een stuk minder is in vergelijking tot traditionele krachttrainingen. Door de trampoline neemt de impact op de spieren en gewrichten flink af en hierdoor is er minder risico op gewrichtsproblemen en blessures. Ideaal dus voor mensen die kennis willen maken met krachttraining. Bovendien werk je tijdens het oefenen op de trampoline ook elke keer actief aan je balans en je core. Hierdoor voer je de oefeningen nog beter uit en heb je nog meer profijt van jouw work-out.

Tips voor krachttraining

Als je begint met krachttraining op de fitness trampoline is het goed om dit rustig op te bouwen en bepaalde veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Je wilt de oefeningen tenslotte veilig uitvoeren en jezelf niet overbelasten. Begin daarom altijd met een goede warming-up om spierpijn en blessures te voorkomen. Pas de oefeningen aan op jouw eigen niveau en luister goed naar je lichaam. Stel jouw work-out samen uit een combinatie van krachttrainingsoefeningen en andere oefeningen voor een zo gevarieerd en gebalanceerd mogelijke training.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *