5 originele en leuke sporten om in vorm te komen

man and woman jumping

We weten allemaal dat het belangrijk is voor onze gezondheid om regelmatig te bewegen. Veel mensen kiezen ervoor om te gaan hardlopen of de sportschool te bezoeken om fit te worden. Vaak niet omdat ze dit zo leuk vinden, maar omdat het ‘moet’. Zonde natuurlijk, want sporten kan zo leuk zijn! Natuurlijk kun je gaan sporten in de sportschool, op de fiets stappen, baantjes trekken in het zwembad of de hardloopschoenen aantrekken, maar er zijn nog veel meer manieren om in vorm te komen. Vandaag delen we graag 5 originele sporten waar je misschien nog niet zo bekend mee bent, maar die het wel heel leuk maken om te bewegen en om in vorm te komen.

Hoelahoepen

Hoelahoepen werd altijd gezien als een spelletje voor kinderen, maar de laatste jaren is het hoelahoepen steeds populairder geworden als sport. Met echte fitness hoepels en lessen door het hele land is hoelahoepen een enorm populaire sport geworden. Hoelahoepen is dan ook gewoon heel erg goed voor je. Door te hoelahoepen verbrand je veel calorieën en je werkt actief aan het versterken van de buik-, been-, rug- en bilspieren. De taille wordt er slanker van en de conditie verbetert. En niet onbelangrijk: je kunt het altijd en overal doen, zelfs tijdens het kijken van je favoriete programma.

Trampolinespringen

Hier op Flexbounce zijn wij natuurlijk groot fan van de fitness trampoline. Trampolinespringen is niet iets dat alleen voor kinderen is; ook voor volwassenen is trampolinespringen een ontzettend leuke workout waarmee je effectief aan jouw conditie en hele lichaam werkt. Met een fitness trampoline kun je in de beslotenheid van jouw eigen huis oefenen wanneer het jou uitkomt en trampolinespringen is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of conditie. Om te beginnen met trampolinespringen kun je aan de slag gaan met deze beginnersoefeningen.

Paaldansen

Veel mensen associëren paaldansen alleen met nachtclubs, maar paaldansen is in de laatste jaren uit het nachtleven gestapt en populair geworden als intensieve workout onder vooral vrouwen. Er zijn tutorials te vinden op YouTube, er worden lessen gegeven door het hele land en er zijn zelfs actieve beoefenaars die een paal in hun huis hebben laten plaatsen om te oefenen. Paaldansen is een enorm intensieve workout waarmee je jouw hele lichaam traint en veel kracht opbouwt. Het combineert elementen van dans met krachttraining en dat maakt deze sport zo bijzonder en leuk.

Tai Chi

Een iets minder intensieve, maar wel heel gezonde, sport waarbij de nadruk ligt op balans en rust is tai chi. Tijdens deze eeuwenoude vechtsport uit China beoefen je diverse gecontroleerde bewegingen die bewezen effectief zijn voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. De nadruk ligt hierbij op de beheersing en de interne beleving van de bewegingen. Tai chi is de laatste jaren enorm aan een opmars bezig, vooral onder jongeren, vanwege de meditatieve werking.

Bootcamp

De laatste jaren is bootcamp enorm populair geworden in ons land. Tijdens een bootcamp ben je sportief bezig in een groep terwijl je allerlei hindernissen en onbegaanbare terreinen trotseert tijdens het hardlopen. Kruip door de modder, beklim een grote muur en spring over sloten. Gegarandeerd dat je een goede workout krijgt en het is ook nog eens ontzettend leuk! Er zijn bootcamp lessen door het hele land te volgen. Daarnaast worden er vrij regelmatig ook speciale events georganiseerd om je extra uit te dagen.

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *