Hoe heb je het meeste profijt van jouw fitness trampoline?

trampoline oefeningen beginners

Ben jij de trotse bezitter van een fitness trampoline? Dan wil je natuurlijk zo goed mogelijk aan de slag gaan en het maximale halen uit jouw trampoline en jouw workouts. De fitness trampoline is een ontzettend effectief sporttoestel met veel gezondheidsvoordelen, maar het is belangrijk om verantwoord te sporten en de trampoline op de juiste manier te gebruiken. Daarom geven wij vandaag een aantal tips om het meeste profijt te hebben van jouw fitness trampoline.

Kies de juiste elastieken

Alhoewel de fitness trampoline voor iedereen toegankelijk is, is het wel belangrijk om de juiste elastieken te kiezen voor jouw gewicht en sprongkracht. Zo creëer je de perfecte balans, elasticiteit en spanning op jouw trampoline. Zorg er ook voor dat je de elastieken regelmatig controleert. Elastieken slijten namelijk door gebruik en verliezen zo hun elasticiteit. Vervang ze daarom op tijd.

Oefen vaak genoeg

Natuurlijk wil je oefenen op de trampoline wanneer het jou uitkomt, maar regelmaat is ontzettend belangrijk wanneer je een sport beoefend. Trampolinespringen is makkelijk in jouw schema in te passen omdat je de trampoline overal en altijd kunt gebruiken, maar je hebt doorgaans het meeste profijt van een workout op de trampoline als je minimaal zo’n 15 minuten per dag oefent. Dat kan in één tijdsblok, maar ook in een aantal delen van enkele minuten. Net waar jij de voorkeur aan geeft.

Doe de juiste oefeningen

De gezondheidsvoordelen van trampolinespringen zijn talrijk en je profiteert hier vaak al van door simpelweg gebruik te maken van de health bounce. Maar wil je echt optimaal gebruik maken van de trampoline? Dan zijn er talloze oefeningen die je kunt doen. Wij tippen regelmatig leuke workouts en basisoefeningen.

Kies jouw ideale formaat

Fitness trampolines zijn verkrijgbaar in diverse formaten. Door te kiezen voor het formaat dat past bij jouw lifestyle en wensen, optimaliseer je jouw ervaring. Ben je vaak onderweg of berg je de trampoline graag op tussen de workouts? Of kun je de trampoline goed kwijt in huis en laat je deze ook graag staan voor makkelijke toegang? Deze factoren zijn bepalend voor het formaat trampoline en de eventuele accessoires die je kunt kiezen.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *