Sporten met hooikoorts

,
lente hooikoorts

Het is weer die tijd van het jaar. De bomen en struiken staan in bloei dus de lucht zit vol met pollen. Het is een prachtig gezicht, de natuur die wakker wordt, maar voor mensen met hooikoorts heeft het ook veel nadelen. De neus begint te lopen, de ogen branden en jeuken, die kriebelhoest houdt maar aan en die vermoeidheid is zo vervelend. Gelukkig is er veel dat je zelf kunt doen om de klachten van hooikoorts te verminderen. Wij leggen in dit artikel uit hoe je toch kunt sporten bij hooikoortsklachten.

lente hooikoorts

#1 Check de hooikoortsradar

Online vind je een handige hooikoortsradar. Hier vind je actuele informatie over de pollen in de lucht en een advies voor mensen met hooikoorts. Het is als een weerbericht, maar dan voor pollen. Door de hooikoortsradar te checken voordat je plannen buiten de deur maakt, bescherm je jezelf tegen de ergste dagen.

#2 Vermijd parken

Buiten sporten kan erg lastig zijn met hooikoorts. Door de snelle ademhaling kun je sneller last krijgen van klachten en sporten op gras kan de klachten ook verergeren. Vermijd parkjes en grasvelden op dagen met veel pollen in de lucht.

#3 Draag een zonnebril

Het klinkt misschien gek, maar sporten met een zonnebril kan echt helpen bij het verminderen van hooikoortsklachten. Je beschermt je ogen tijdens het sporten buiten waardoor de pollen minder toegang hebben tot je ogen.

#4 Sporten in de ochtend

Ook in het hooikoortsseizoen kun je prima buiten sporten. Je moet alleen even weten wanneer. Met hooikoortsklachten kun het het beste ‘s ochtends vroeg gaan sporten of direct na een regenbui. Er zitten dan minder pollen in de lucht.

#5 Binnen sporten

Natuurlijk kun je ook altijd binnen sporten. In je eigen huis heb je volop mogelijkheden om een goede workout te doen. Op YouTube vind je talloze online lessen waaraan je gratis kunt deelnemen en met een yogamatje kom je ook al een heel eind in de huiskamer. En natuurlijk is trampolinespringen ook een ontzettend leuke thuissport!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *