Deze sporten uit onze jeugd zijn weer helemaal terug van weggeweest

hoepelen

Wie heeft er geen fijne herinneringen aan middagen lang buitenspelen met de kinderen uit de buurt? We deden tikkertje en verstoppertje, gingen rolschaatsen of hoelahoepen en we vermaakten ons altijd. Naarmate we volwassen werden, deden we steeds minder van deze activiteiten. Maar waarom eigenlijk? Zijn we gestopt met plezier hebben in rolschaatsen, touwtjespringen en hoelahoepen? Als we de huidige trends mogen geloven niet! De sporten uit onze jeugd zijn namelijk weer helemaal terug van weggeweest en worden volop beoefend door jong én oud!

hoepelen

Touwtjespringen

Wie ging er vroeger niet touwtjespringen op het schoolplein? Of in een rij springen terwijl twee kinderen een groot touw ronddraaiden? Het stond garant voor uren plezier en we waren er heel erg goed in! Tegenwoordig is touwtjespringen onderdeel van veel work-out routines. Het is een fantastische manier om te werken aan de conditie. Het hoeft natuurlijk niet zo saai te zijn als men het vaak doet voorkomen. Probeer eens wat nieuwe sprongen uit en maak vooral plezier!

Hoelahoepen

Ieder kind had vroeger wel een hoepel in huis om te hoelahoepen. Het doel was om zo vaak mogelijk rond te draaien zonder de hoepel te laten vallen. Tegenwoordig zijn er steeds meer volwassenen die hun favoriete sporten uit hun jeugd weer oppakken en hoelahoepen is er één van. Steeds meer mensen wagen zich aan hoelahoepen en de sport is uitdagender en leuker dan ooit! Er zijn zelfs mensen die de hoepel om hun voet, arm of hoofd kunnen laten draaien. Dat hoef jij natuurlijk niet te doen, maar daag jezelf vooral uit.

Trampolinespringen

Als kinderen vonden we trampolinespringen heerlijk. We probeerden zo hoog mogelijk te komen en het leek even alsof we konden vliegen. Dat gevoel kun je nu ook weer beleven met je eigen fitness trampoline in huis. Het is een heerlijke manier om in vorm te komen en aan de conditie te werken en het is ook gewoon ontzettend leuk. Of breng een bezoek aan één van de trampolineparken in ons land, samen met de kinderen of gewoon met vrienden.

Rolschaatsen

Kinderen vanaf een jaar of 5 zie je vaak rondrijden op skates of rolschaatsen, maar wanneer we volwassen worden, vergeten we nog wel eens hoeveel lol we hadden op wieltjes. Gelukkig is rolschaatsen weer helemaal terug van weggeweest, ook voor volwassenen! Schaf dus een stel rolschaatsen aan en verken al rollend jouw buurt.

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *