5 tips om je te motiveren om te sporten

,
sporten

We weten allemaal dat regelmatig bewegen belangrijk is. Toch is het voor veel mensen altijd een uitdaging om de zin en de motivatie te vinden om te gaan sporten. Er is te weinig tijd, het weer zit tegen, niemand wil mee gaan of je hebt gewoon écht geen zin. Voor je het weet verstrijken de weken zonder dat je hebt gesport. Nu is dat geen ramp, maar het is wel belangrijk om het sporten weer op te pakken. Door sporten werk je namelijk niet alleen aan een gezond lijf en een goede conditie, maar je voelt je er mentaal ook veel beter door. Genoeg redenen dus om die motivatie aan te zwengelen en aan de slag te gaan. Wij geven je tips om je te motiveren om te gaan sporten.

sporten

#1 Maak er een gewoonte van

Het klinkt misschien eenvoudig, maar een voornemen om meer te sporten is veel makkelijker vol te houden wanneer je er een gewoonte van maakt. Zorg dat het sporten net zo gewoon is als je tanden poetsen of naar je werk gaan. Door vaste momenten te kiezen om te sporten en dit een tijd lang goed vol te houden, weet je binnenkort niet meer beter.

#2 Maak het leuk

Veel mensen houden het sporten niet vol omdat ze het niet leuk vinden. Door het sporten aangenamer te maken, wordt het ook makkelijker vol te houden. Zorg dus dat je een sport beoefent die je echt heel leuk vindt. En doe er alles aan om het zo aangenaam mogelijk te maken. Zet een leuk muziekje op, maak er een uitje van met jouw vrienden of vriendinnen en trakteer jezelf op een heerlijke smoothie na het sporten.

#3 Wees realistisch

Sporten is makkelijker vol te houden als je realistische doelen stelt voor jezelf. Als je weinig tijd hebt, is het niet eerlijk om van jezelf te verwachten dat je drie keer per week naar de sportschool gaat. En als je nog niet zo’n goede conditie hebt, is het plannen van een marathon misschien te hoog gegrepen. Doelen stellen is altijd goed, maar wees realistisch. Alleen door reëele plannen te maken, blijft het sporten haalbaar.

#4 Ga samen

We haalden het al eerder aan, maar samen sporten is soms een enorme motivator. Door afspraken te maken met een vriend of vriendin kun je elkaar motiveren. Het is ook minder verleidelijk om af te zeggen omdat je dan niet alleen jezelf teleurstelt, maar ook iemand anders.

#5 Beloon jezelf

Het werkt als een trein bij kinderen, maar ook volwassenen zijn niet immuun voor beloningen voor goed gedrag. En er is niets mis met jezelf belonen voor behaalde prestaties. Stel (realistische) doelen voor jezelf en koppel er een beloning aan. Dit zal je motiveren om door te zetten en geeft elke keer weer een kick.

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *