5 tips om te sporten op vakantie

sporten op vakantie

De zomervakantie staat praktisch voor de deur en veel mensen gaan er even tussenuit. Een paar weken kamperen in Italië, rondreizen op Bali, feesten op Ibiza of lekker op de camping ontspannen in Nederland: het kan allemaal deze zomer. Toch wil je ook op vakantie lekker in beweging blijven. Dat is namelijk goed voor de conditie en voor het lichaam. Maar hoe blijf je goed bewegen, ook als je op vakantie bent? Wij geven in dit artikel 5 tips om te sporten op vakantie.

sporten op vakantie

Begin de dag met een work-out

Tijdens de zomervakantie is het overdag vaak te warm om nog lekker te sporten. Begin daarom de dag met een work-out. Zo heb je een heel productieve en actieve start en begin je vol energie aan de dag. Bovendien is de temperatuur dan nog relatief aangenaam en is het in de sportschool of buiten nog lekker rustig.

Kies een hotel met fitnessruimte

Wist je dat veel hotels beschikken of een fitnessruimte speciaal voor hun gasten?  Verblijf je in een hotel, zoek dan specifiek een hotel uit met een privé fitnessruimte. Zo kun je in alle rust jouw work-out doen zonder überhaupt het hotel te hoeven verlaten.

Neem fitness benodigdheden mee

Ga je kamperen of heeft jouw hotel geen fitnessruimte? Neem dan gewoon je eigen benodigdheden mee. Een yogamatje, sportkleding en zelfs een Flexbounce fitnesstrampoline kun je eenvoudig meenemen op vakantie. Zo heb je altijd jouw favoriete work-out binnen handbereik. Bovendien staat YouTube vol met handige work-outs om overal en altijd te doen.

Ga wandelen

Wandelen kan in principe altijd en overal. Verken de nieuwe omgeving, snuif de lokale cultuur op en geniet van een momentje voor jezelf tijdens één van jouw dagelijkse wandelingen op jouw vakantiebestemming. Bij de receptie van jouw hotel of camping vind je meestal handige folders voor lokale wandelroutes. Wandelen was nog nooit zo leuk!

Kies voor fysieke activiteiten

Je hoeft natuurlijk niet vast te houden aan jouw dagelijkse fitness activiteiten als je op vakantie gaat. Je kunt jouw reguliere work-out ook heel eenvoudig vervangen door andere fysieke activiteiten die meer binnen de vakantieplannen passen. Ga lekker zwemmen in het zwembad, leer suppen, kies voor een lange hike in de natuur of schrijf je in voor een dansles. Er zijn tal van leuke fysieke activiteiten te bedenken waar je veel plezier van hebt en waar je lekker van in beweging komt.

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *