5 tips om veilig op een fitness trampoline te springen

fitness trampoline

Springen op de fitness trampoline is een fantastische manier om in beweging te komen, te werken aan je conditie en jezelf gezond en fit te houden. Veiligheid staat daarbij uiteraard voorop. Om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt profiteren van alle voordelen van de fitness trampoline, en om blessures te voorkomen, is het belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen. Daarom leggen wij in dit artikel uit hoe je zo veilig mogelijk gebruik kunt maken van een fitness trampoline.

fitness trampoline

Zet de fitness trampoline stabiel op

Als je de fitness trampoline voor het eerst gaat gebruiken zul je deze goed moeten monteren. Controleer of alle onderdelen op de juiste plek zitten, of er geen beschadigingen zijn en of alles optimaal is afgesteld. Vervolgens is het belangrijk dat je voor elk gebruik de trampoline stabiel opzet. De trampolines van Flexbounce zijn eenvoudig in te klappen en op te bergen, maar zet ze wel veilig op voor gebruik. Gebruik hiervoor een stabiele ondergrond en zorg dat er meer dan genoeg ruimte is om te bewegen.

Gebruik de juiste elastieken

Voor goede veiligheid en een optimaal effect van jouw work-out is het belangrijk om de juiste elastieken te gebruiken voor jouw fitness trampoline. Houd bovendien rekening met de maximale gewichtslimiet van de trampoline. Overschrijd deze niet, want dit is schadelijk voor de trampoline en bovendien heel onveilig.

Draag de juiste kleding tijdens het springen

Voor optimale veiligheid tijdens het springen is het niet alleen belangrijk dat de fitness trampoline in goede staat verkeert, het is ook belangrijk dat je de juiste kleding aanhebt. Draag bij voorkeur comfortabele kleding waarin je goed kunt bewegen, maar geen kleding die verstrikt kan raken in de trampoline of die kan blijven hangen aan de springstok. Kies bovendien voor sportschoenen met voldoende grip. Zo voorkom je dat je uitglijdt tijdens het sporten.

Doe een warming-up en vergeet niet te strekken

Een goede manier om blessures en spierpijn te voorkomen tijdens en na het sporten is door een goede warming-up te doen. Zo bereid je jouw spieren, en de rest van je lichaam, voor op de work-out en neemt de kans op blessures flink af. Begin elke work-out met een rustige health bounce en strek je ledematen om het lichaam op te warmen en de spieren los te maken. Hiermee voorkom je veel spierpijn en ongewenste blessures.

Gebruik de juiste springtechnieken

Eén van de voordelen van de fitness trampoline is dat er eindeloos veel manieren zijn om in beweging te komen. Je hebt ruime keuze uit sprongen, oefeningen en ritmes. Verdiep je echter altijd in een oefeningen voor je deze toevoegt aan jouw work-out. Het is belangrijk om elke oefening goed uit te voeren om blessures te voorkomen en ongelukken te voorkomen. Houd bovendien je lichaam altijd in het midden van de trampoline voor een optimale balans en breid je oefening pas uit als je een goed gevoel van evenwicht en controle hebt.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *