Trampolinespringen voor een sterke core

sterke core trainen

Tegenwoordig wordt er in iedere sport wel aandacht besteed aan de core. Met de core doelt men op de buik- en rugspieren. Dit is als het ware de kern van jouw lichaam; een sterke core zorgt voor een goede basis. Door aan de core te werken, creëer je een goede lichaamshouding, sterke rug- en buikspieren en een solide basis voor alle andere oefeningen van het lichaam. Een sterke core is iets dat belangrijk is voor iedereen en met de fitness trampoline kun je effectief werken aan jouw core.

sterke core trainen

Training op de fitness trampoline

De fitness trampoline van Flexbounce is ideaal voor een allround workout. Het springen op de trampoline is niet alleen ontzettend leuk, maar het zet het hele lichaam flink in beweging. Je traint diverse spiergroepen tegelijkertijd en je werkt ook direct aan soepele gewrichten en een betere bloedsomloop. Bovendien is trampolinespringen ook heel effectief voor de vetverbranding. Een workout op de trampoline is geschikt voor iedereen. Jong en oud, fit of geblesseerd: op de trampoline kun je werken aan de spieren en de doelen die jij persoonlijk voor ogen hebt. Je verwacht natuurlijk op de trampoline de buik- en bilspieren een flinke workout te geven, maar ook de core komt uitgebreid aan bod bij diverse trampoline workouts!

Een stevige core op de trampoline

Zelfs bij de meest eenvoudige oefeningen op de fitness trampoline werk je al aan jouw core. Trampolinespringen is namelijk een goede oefeningen van de balans. Je bent continu de houding aan het corrigeren en het evenwicht aan het bewaren. Dit alleen al biedt een effectieve oefening voor de corespieren. Maar er zijn ook diverse oefeningen die je kunt doen om gericht aan de buik- en rugspieren te werken.

Door te beginnen met de health bounce, een basisoefening op de trampoline, warm je het lichaam op en werk je aan de core en aan de balans op de trampoline. Wil je de oefeningen wat moeilijker maken? Experimenteer dan eens met core versterkende oefeningen als de plank, de side plank of de v-sit tijdens de volgende sessie. Het zijn geen eenvoudige oefeningen, maar je kunt ze zo intensief en ingewikkeld maken als je zelf wilt. Bouw het tempo gewoon rustig op en pas het aantal reps aan op jouw individuele niveau.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *