Verbeter je flexibiliteit op de fitness trampoline

,
flexibiliteit

Het is voor ieder mens belangrijk om fit en flexibel te zijn. Als je spieren en gewrichten soepel en flexibel zijn, voel je je niet alleen veel beter, maar je bent ook tot veel meer in staat en je hebt minder kans op blessures. Maar hoe zorg je ervoor dat je jouw lichaam flexibel houdt? Dat doe je natuurlijk door te oefenen op de fitness trampoline!

Springen op de fitness trampoline

Een workout op de fitness trampoline is op allerlei niveaus mogelijk. Als je net begint met bouncen, dan is het belangrijk om vertrouwd te raken met de trampoline. Lees zeker ook deze tips voor beginners voor een goede start. Als je wat meer ervaring hebt, kun je je wagen aan ingewikkeldere sprongen en routines. Of je nu net begint of al gevorderd bent, een fitness trampoline is altijd een geschikt middel om te werken aan flexibiliteit. Dat komt omdat je al vanaf de eerste sprong werkt aan de flexibiliteit van jouw lichaam.

Werken aan flexibiliteit

Een goede opwarming is ontzettend belangrijk voor de workout en gelukkig werkt de opwarming op de fitness trampoline al bij aan het verbeteren van de flexibiliteit. Het kalme bouncen op de trampoline zorgt al voor het ontspannen en het opwarmen van de spieren. Simpelweg dit opwarmen geeft al meer bewegingsvrijheid en een afname van de risico’s op blessures. Als je dan echt aan de slag gaat met een workout, zijn jouw spieren en gewrichten er klaar voor. Om de flexibiliteit van jouw lichaam te verbeteren tijdens de workout, hoef je eigenlijk niet eens heel specifieke oefeningen te doen. Omdat je op de fitness trampoline al veel gebruik maakt van het hele lichaam en al veel draaiingen maakt, werk je al actief aan het stretchen van de spieren in het hele lichaam. Door de spieren warm te maken en daarna te stretchen, profiteer je ook van meer flexibiliteit naderhand.

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *