Virtual reality work-outs op de fitness trampoline

virtual reality fitness trampoline

Of je nu heel technisch onderlegd bent of geen kaas hebt gegeten van computers en technologie: je kunt tegenwoordig niet meer om virtual reality heen. Ook binnen de sportwereld neemt virtual reality een steeds grotere rol in. Het helpt mensen weer in beweging te komen én ook daadwerkelijk plezier te putten uit hun dagelijkse work-out. Ook voor de fitness trampoline is virtual reality beschikbaar. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Wij vertellen het je in dit artikel.

virtual reality fitness trampoline

Wat is virtual reality?

Misschien heb je wel eens gehoord van de term virtual reality. De laatste jaren wordt er steeds meer over gesproken en wordt het ook steeds meer toegepast, bijvoorbeeld in spellen, films en zelfs therapieën. Maar wat houdt dit nu precies in? Virtual reality is een technologie die een virtuele werkelijkheid kan creëren. Via een computer en met behulp van diverse tools kan een gebruiker een virtuele omgeving ervaren zonder daadwerkelijk daar te zijn. De techniek wordt steeds beter en met behulp van een speciale bril en eventueel zelfs handschoenen voelt de ervaring heel echt aan. Dit creëert natuurlijk heel veel mogelijkheden, vooral voor mediadoeleinden.

Virtual reality spellen

Virtual reality wordt vooral tegenwoordig veel gebruikt voor computerspellen. Met de speciale bril dompelt de gebruiker zich onder in een andere wereld. Dit kunnen vechtspellen zijn, maar ook racespellen of behendigheidsspellen. Maar virtual reality leent zich ook goed voor sportieve activiteiten. Zo kun je vanuit de huiskamer lekker in beweging komen en allerlei uitdagingen uitgaan. Dat creëert motivatie én plezier.

Spellen als Beatsaber zijn erg bekend en geliefd om in actie te komen met een virtual reality bril, maar de opties zijn tegenwoordig talrijk. Fitness, boksen, bowlen, honkballen: het kan allemaal in de virtuele werkelijkheid. En de virtual reality bril kan ook gebruikt worden in combinatie met de fitness trampoline!

Virtual reality en de fitness trampoline

Trampolinespringen en virtual reality: is dat wel een mogelijkheid? Jazeker! Er gaat een wereld voor je open door virtual reality te koppelen aan je fitness trampoline work-out. Alle bewegingen die je doet vertalen zich naar de virtuele omgeving en hierdoor wordt de work-out nog leuker en veelzijdiger. Door continu nieuwe uitdagingen te krijgen in het spel blijf je gemotiveerd om te sporten. Je brengt je hartslag omhoog, je spieren komen in actie en je zweet wat af terwijl je een superleuke game speelt.

Natuurlijk ben je benieuwd naar de spellen die goed te combineren zijn met de fitness trampoline van Flexbounce. Wij helpen je graag op weg en hebben enkele echte aanraders.

Hot Squat

Hot Squat is een VR game die gebruikt kan worden in combinatie met de fitness trampoline. Het is een obstakel parcours waar je door squats en strekken je een weg baant door de wereld. Onderschat deze game niet: het is een flinke work-out voor de benen.

Fruit Ninja VR

Fruit door midden hakken als een ninja en tegelijkertijd in vorm komen? Dat is mogelijk met de game Fruit Ninja VR. Je traint zowel je benen als je armen en het spel wordt geleidelijk aan steeds lastiger.

Holofit VR

Holofit VR is een game dat specifiek is bedoeld om gebruikt te worden op de fitness trampoline. Je kunt diverse sportieve spellen spelen, waaronder fietsen, roeien en rennen.

Box VR

Houd je wel van een goede boks work-out? Dan is Box VR een aanrader. Het spel combineert springen op de trampoline met intensieve boksoefeningen voor de armen.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *