Zo maak je bewegen onderdeel van jouw dag

spelen met kinderen

Het is belangrijk om elke dag voldoende te bewegen, voor jong en oud, maar dit blijkt voor veel mensen nog niet zo makkelijk te zijn. We hebben het te druk om de sportschool te bezoeken of vinden het lastig om de motivatie te vinden aan het einde van een drukke dag. Toch hoeft regelmatig bewegen niet zo ingewikkeld te zijn. Elke activiteit op een dag leent zich voor een beweegmoment. Maak van jouw dag een gezonde dag met onze handige tips voor voldoende beweging.

spelen met kinderen

  • Loop of fiets naar de supermarkt

Het is erg makkelijk om met de auto naar de supermarkt te rijden, maar in veel gevallen is het net zo eenvoudig om dit lopend of met de fiets te doen. En zo heb je direct je dagelijkse beweging meegepikt.

  • Speel met de kinderen

Kinderen houden van nature van drukke activiteiten en zijn de hele dag in de weer met rennen, springen en draaien. Neem deel aan hun activiteiten en krijg moeiteloos genoeg beweging.

  • Wandel tijdens het bellen

We plegen nogal wat telefoontjes op een dag, vooral als we thuiswerken. Maak er een gewoonte van om te wandelen tijdens het bellen. Dit kan in de tuin of in de buurt zijn, maar ook gewoon in huis. Elke stap telt.

  • Rek en strek tijdens het wachten

We wachten nogal wat af op een dag. Op de trein, op de magnetron of op de kinderen. Maak er een gewoonte van om die wachttijd te gebruiken om de nek, rug en schouders te rekken en te strekken. Zo houd je moeiteloos je spieren soepel.

  • Stap een halte eerder uit

Een klassieker, maar daarom niet minder effectief. Stap, als je de bus, metro of tram neemt, een halte eerder uit dan je gewend bent. Wandel dat laatste stukje naar jouw bestemming. Het kost je slechts een paar minuten meer, maar die beweging heb je maar mooi meegepakt.

  • Laat de hond uit

Als je een hond als huisdier hebt, kies er dan voor om het uitlaten op je te nemen. Dit zorgt ervoor dat je een paar keer per dag het huis uitgaat voor een wandeling.

  • Bewegen tijdens het kijken

Wist je dat de gemiddelde Nederlander zo’n 192 minuten per dag voor het tv-scherm doorbrengt? Geen tijd om te sporten is dus eigenlijk geen excuus. Nu snappen wij ook dat je wilt ontspannen na een drukke dag en dat je jouw favoriete shows niet wilt missen. Haal het beste uit jouw schermtijd door tijdens het kijken te bewegen. Dit kan op allerlei manieren. Wandel door de kamer tijdens het kijken of gebruik een fitness trampoline tijdens jouw favoriete show. De minuten vliegen voorbij terwijl je in vorm komt.

  • Dans tijdens het koken

De dagelijkse maaltijd bereiden is een belangrijk moment van de dag, maar er is meer dan genoeg ruimte voor een dansje. Zet de radio hard aan en dans en zing naar hartenlust mee met jouw favoriete muziek. Dat maakt koken ook direct een stuk leuker!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *