Ga de strijd aan tegen overtollige kilo’s in slechts een paar minuten per dag

strijd tegen de overtollige kilo's

Iedereen die kampt met overtollige kilo’s en deze graag ziet verdwijnen, weet dat dit best een behoorlijke uitdaging kan zijn. Wat je eet en hoeveel je beweegt op een dag is een gewoonte geworden. En we weten allemaal dat gewoontes vaak moeilijk te doorbreken zijn. Het is daarnaast ook lastig om inspiratie en motivatie te vinden om anders te eten en om de tijd te vinden om meer te bewegen. Gelukkig is uit onderzoek gebleken dat je met slechts een paar minuten extra beweging per dag al een heleboel resultaat kunt boeken!

Verminder overtollige kilo’s in enkele minuten

Uit een onderzoek van de Universiteit van Utah is gebleken dat elke vorm van intensief bewegen helpt bij het afvallen. Het onderzoek werd gepubliceerd in de American Journal of Health Promotion. Aan het onderzoek deden 2.200 vrouwen en 2.300 mannen mee tussen de 18 en 64 jaar oud. Uit de resultaten bleek dat in de strijd tegen de overtollige kilo’s, de intensiteit van de beweging belangrijker is dan de duur ervan. Vrouwen die zich tijdens de dag af en toe een minuut intensief inspannen, verminderen hiermee hun kans op overgewicht met maar liefst 5 procent. Voor mannen wordt deze kans verminderd met 2 procent. Voor elke actieve minuut die je toevoegt per week, is een daling in jouw BMI te zien van 0,07.

Kom in beweging

Natuurlijk is het belangrijk om gedurende de dag veel te bewegen. Onze zittende lifestyle brengt veel gezondheidsrisico’s met zich mee. Maar om écht af te vallen hoef je dus niet nog meer in beweging te komen. Het is juist belangrijker om je op een bepaald moment van de dag gedurende een paar minuten extra in te spannen. Maar hoe doe je dit als je het al zo druk hebt? Dit is eenvoudiger dan je misschien denkt. Het helpt bijvoorbeeld al om vaker te kiezen voor de trap in plaats van de lift. Of om eens flink de pas erin te zetten tijdens een wandeling. Een paar minuten cardio oefeningen zorgen ervoor dat je in een relatief korte oefening de hartslag flink verhoogt. Ook trampolinespringen op een fitness trampoline brengt je flink in beweging en dit kun je ook slechts een paar minuten per dag doen. Probeer het zeker eens uit. Wie weet hoeveel resultaat jij zult zien met slechts een paar inspannende minuten per dag.

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20130903_00722095

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *