Zo maak je eenvoudig tijd voor jouw dagelijkse work-out

bewegen

Veel mensen nemen zich voor om meer te bewegen, maar vaak blijft het bij slechts een voornemen of vallen de plannen na een paar weken al in het water. Regelmatig sporten blijkt toch erg lastig te zijn. Vaak ontbreekt het mensen aan zin of aan tijd. En dat terwijl sporten zo ontzettend belangrijk is voor ons welzijn. Sporten is goed voor de spieren en gewrichten, het hart, ons energieniveau en onze weerstand. Tijd vrijmaken om te sporten is dan ook geen overbodige luxe. Wij geven in dit artikel tips om eenvoudig tijd te maken voor jouw dagelijkse work-out.

bewegen

1. Plan de work-out in

Veel van ons hebben een ontzettend druk dagelijks schema. We gaan naar ons werk, doen het huishouden, maken tijd voor familie en vrienden en de kinderen moeten naar school en naar sport. Vind dan nog maar eens een moment op de dag om tijd voor jezelf te hebben en te sporten. Het is belangrijk om van jouw work-out net zo’n prioriteit te maken als van alle andere taken. Plan daarom jouw sportmoment in. Zo kun je er niet meer omheen en heb je gegarandeerd tijd vrij.

2. Maak de work-out toegankelijk

Veel mannen en vrouwen zien de dagelijkse work-out als een drempel waar ze even overheen moeten. Het moment om op te starten is even lastig, maar daarna ben je blij dat je die stap hebt gezet. Maak de work-out daarom zo toegankelijk mogelijk voor jezelf zodat er zo min mogelijk barrières zijn waar je tegenaan loopt. Zie je ertegenop om de deur uit te gaan? Plan de work-out dan thuis in. Heb je geen zin om alles klaar te zetten? Zorg er dan voor dat alles al klaar staat voor je begint. Geen zin om je om te kleden? Sporten kan ook prima in de kleding die je nu aan hebt. Maak het jezelf vooral niet moeilijker dan nodig is.

3. Combineer het sporten

Je hoeft uiteraard niet een specifiek tijdvak te reserveren voor het sporten als je het erg druk hebt. Combineer jouw work-out simpelweg met een andere activiteit en je slaat twee vliegen in één klap. Neem een omweg naar de supermarkt en je hebt direct flink wat extra stappen gezet. Doe een dansje met de kinderen tijdens het spelen. Maak een ommetje tijdens dat zakelijke telefoontje. Bounce op de fitnesstrampoline tijdens jouw favoriete televisieprogramma. De mogelijkheden zijn eindeloos en bewegen kan altijd!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *