5 tips om direct blijer te worden

blijer worden

Natuurlijk willen we allemaal gelukkig zijn en het liefst elke dag met een grote glimlach op ons gezicht geplakt rondstappen. Maar helaas wijst de ervaring uit dat je nu eenmaal niet iedere dag even lekker in je vel zit en niet iedere dag even positief verloopt. Soms voelen we ons opperbest, verloopt alles op rolletjes en schijnt het zonnetje volop, maar soms zit het ook even tegen of heb je gewoon jouw dag niet. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je op deze dagen kunt doen om jezelf op te peppen en de dag toch nog een positieve wending te geven. Wij geven 5 handige tips om direct blijer te worden.

#1 Glimlach jezelf blijer

Het klinkt heel vreemd, maar het is bewezen dat je door een lach op te zetten ook daadwerkelijk blijer kunt worden. Uit onderzoek van de psychologen Tara Kraft en Sarah Pressman bleek dat zelfs het forceren van een glimlach al stress kan verminderen en gelukkiger maakt. Hier zijn ook de principes van lach-therapie op gebaseerd en dit is eenvoudig toe te passen in het dagelijks leven. Zet een grote lach op je gezicht en laat je hersens denken dat je blij bent. Je zult je in een mum van tijd blijer voelen.

#2 Eet een stukje chocola

Het lijkt een fabeltje, maar het is al meerdere keren onderzocht en bewezen: van chocola word je echt gelukkiger. Chocola bevat namelijk het aminozuur tryptofaan, dat de stemming kan verbeteren omdat het serotonine aanmaakt in ons lichaam. Ook de stof fenylethylalanine, dat ons lichaam aanzet tot de aanmaak van endorfine, is te vinden in chocola. Daarnaast bevat chocolade met meer dan 70% cacao nog veel meer stoffen die goed zijn voor onze gezondheid, zoals magnesium en ijzer.

#3 Ga sporten

Als je niet lekker in je vel zit, is sporten wellicht het laatste waar je zin in hebt. Toch kan het helpen om in beweging te komen. Door te sporten komt er endorfine vrij. Dit gelukshormoon zorgt ervoor dat je zowel tijdens als na het sporten een gelukkig gevoel ervaart. Ga dus een rondje hardlopen, stap op de fiets op spring op en neer op jouw eigen trampoline thuis om de spieren op te warmen en de endorfine vrij te laten komen.

#4 Ga spelen

Als kind doen we weinig anders, maar ergens in onze reis naar volwassenheid vergeten we hoe leuk het is om te spelen. We hebben wel andere dingen aan ons hoofd en vinden spelen als volwassene maar vreemd. Toch heeft spelen heeft veel voordelen voor volwassenen. Spelen helpt om de gedachten te verzetten, maakt ons gelukkiger en biedt ons de kans om uit onze dagelijkse routine te stappen en het leven eens van een andere kant te bekijken. Als je dus bij de pakken neerzit, weet je wat je te doen staat. Ga eens schommelen, een bordspel spelen of verstoppertje spelen met de kinderen.

#5 Neem een warm bad

Er is niets zo ontspannend als een warm bad. Zit alles tegen? Vul dan een heerlijk warm bad vol schuim voor jezelf en sluit je even een half uurtje voor alles af. Zet de telefoon uit, laat iedereen weten dat je even niet beschikbaar bent en schenk desnoods een heerlijk glas wijn voor jezelf in. Laat de zorgen varen en na dit warme bad zul je zeker meer ontspannen en blijer zijn.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *