Trampolinespringen voor een betere weerstand

trampolinespringen

In deze tijd van het jaar kunnen we allemaal wel een steuntje in de rug gebruiken voor onze weerstand. Een griepje of verkoudheid, of zelfs corona, is tenslotte snel opgepikt. Met een goede weerstand ben je hier beter tegen bestand. Maar hoe werkt onze weerstand eigenlijk? En wat kun je zelf doen om de weerstand te verbeteren? In dit artikel leggen we precies uit hoe het immuunsysteem werkt en hoe trampolinespringen bijdraagt aan een betere weerstand.

trampolinespringen

Wat is weerstand eigenlijk?

We hebben het vaak over ‘een goede weerstand’ of ‘weerstand opbouwen’, maar wat is weerstand eigenlijk? Met weerstand doelen we eigenlijk op het vermogen van het lichaam om zich te beschermen tegen ziekmakers. Weerstand is het afweersysteem dat het lichaam beschermt tegen invloeden van de omgeving, zoals bacteriën, virussen en parasieten.

Onze weerstand wordt gereguleerd door het immuunsysteem. Dit is een systeem bestaande uit diverse delen van ons lichaam. Samen werken ze aan het buitenhouden van negatieve invloeden en het onschadelijk maken van potentiële dreigingen. Hierbij werkt bijvoorbeeld de huid als beschermer tegen indringers, maar werken ook de darmen en onze maag mee om negatieve invloeden onschadelijk te maken. Het is een ingewikkeld systeem van diverse lichaamsfuncties en -onderdelen dat fantastisch samenwerkt om ons in optimale gezondheid te houden.

Weerstand opbouwen

Ons immuunsysteem is zo uitgebreid dat het op te delen is in een aangeboren immuunsysteem en een verworven immuunsysteem. Het aangeboren deel bestaat onder andere uit de fysieke barrière, zoals onze huid, maar ook de algemene afweerfuncties. Het verworven immuunsysteem is de afweer die we zelf ontwikkelen. Hier hebben we een grote invloed op.

Als we het hebben over weerstand opbouwen, doelen we op het verbeteren van het verworven immuunsysteem. Dit kan op allerlei manieren gebeuren. Zo bouw je gedurende je leven immuniteit op tegen indringers door anti-stoffen tegen diverse ziekten. Maar je kunt het lichaam ook een handje helpen door middel van goede hygiëne, een goede nachtrust, gezonde voeding en voldoende beweging.

Trampolinespringen voor de weerstand

Sporten is enorm belangrijk voor het opbouwen van weerstand. Je ontwikkelt namelijk door regelmatig te bewegen een goede conditie. Deze conditie is ontzettend belangrijk voor de algehele gezondheid en de weerstand. Door te springen op de fitnesstrampoline kun je in jouw eigen tempo en op jouw eigen manier werken aan de conditie. Bovendien worden spieren en gewrichten soepeler en werk je aan sterkere botten. Dat is altijd een goede ontwikkeling!

Naast een betere conditie werk je met trampolinespringen ook aan een gezond spijsverteringskanaal. We hebben eerder in dit artikel al ontdekt dat ook onze maag en darmen een belangrijke rol spelen in het immuunsysteem. Het is daarom belangrijk deze gezond te houden. Daarnaast werk je ongemerkt aan gezonde longen, een sterk hart en een gezonde bloeddruk. Je kunt dus gerust stellen dat trampolinespringen in alle opzichten goed is voor de weerstand en de gezondheid!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *