Trampolinespringen tegen cellulite

cellulite

Cellulite is iets waar veel vrouwen, maar soms ook mannen, mee kampen. Het wordt ook wel eens wat oneerbiedig een sinaasappelhuid genoemd vanwege de bobbelige structuur van de huid. Dit huidverschijnsel is heel normaal en helemaal niets om je zorgen over te maken, maar het is veel mensen wel een doorn in het oog. Gelukkig kun je veel doen om cellulite te voorkomen en te verminderen. Je leest er alles over in dit artikel.

cellulite

Wat is cellulite?

Veel mensen zijn bekend met cellulite, maar waardoor wordt het eigenlijk veroorzaakt? Cellulite ontstaan wanneer de vetcellen in het bindweefsel onderhuids toenemen. De bloedcirculatie wordt minder effectief, het vocht wordt slechter afgevoerd en hierdoor hopen vet, afvalstoffen en vocht zich op. Het bindweefsel onder de huid verhardt en de huid krijgt putjes, ook wel bekend als de sinaasappelhuid. Cellulite komt voornamelijk voor op de bovenbenen en op de billen.

Het verschil tussen cellulite en cellulitis

In de volksmond wordt cellulite vaak cellulitis genoemd, maar deze twee huidproblemen moeten vooral niet met elkaar worden vergeleken. Cellulite is een vrij onschuldig huidverschijnsel waar veel vrouwen mee kampen en wat vaak alleen vanuit cosmetisch oogpunt voor ‘problemen’ zorgt. Cellulitis is echter een serieuzer huidprobleem. Cellulitis is een ontsteking van de huid die ontstaat door een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel. Het been wordt rood en er treedt koorts op. Cellulite is echter volkomen onschuldig.

Wat te doen bij cellulite

Als jij je stoort aan de bobbels en putjes op je benen, billen of bovenarmen kun je hier gelukkig wel wat aan doen. Erfelijkheid speelt een grote rol bij cellulite en sommige vrouwen hebben nu eenmaal meer kans om het te ontwikkelen. Maar dat betekent niet dat je bij de pakken neer hoeft te zitten. Er zijn genoeg dingen die jij kunt doen om de bobbels en putjes te verminderen of te voorkomen.

Voldoende drinken

Voor een goede gezondheid en een strakke, gezonde huid is voldoende drinken op een dag enorm belangrijk. Probeer hierbij vooral water te drinken om te veel suiker te voorkomen.

Gezond eten

Wat je op een dag eet heeft direct effect op jouw lichaam. Te veel vet, zout en suiker zorgt voor overgewicht en draagt bij aan de ontwikkeling van de gevreesde sinaasappelhuid. Let dus goed op jouw dieet en zorg vooral dat je waardevolle voedingsstoffen binnenkrijgt die jouw lichaam van binnen en van buiten verzorgen.

Sporten

Sporten, en zelfs licht bewegen, heeft een positief effect op cellulite. Het helpt om het gewicht op peil te houden en het houdt het lichaam soepel en strak. Bovendien stimuleert sporten de bloedsomloop en dat heeft ook weer een gunstig effect.

Massage

Een goede massage van de huid stimuleert de bloedsomloop en ontspant de spieren. De huid wordt hierdoor verstevigd en cellulite kan worden verminderd.

Cupping

Cupping heeft dezelfde positieve effecten als een massage, maar werkt nog beter door op het bindweefsel. Hierdoor wordt het probleem direct bij de bron aangepakt en verminderd.

Afvallen

Cellulite is zeker niet alleen aanwezig vanwege overgewicht. Vele factoren spelen een rol bij de ontwikkeling van het huidverschijnsel, waaronder erfelijkheid en hormonen, en overgewicht is hier slechts één oorzaak van. Toch kan afvallen helpen op de vetcellen te verminderen en de cellulite af te laten nemen.

Trampolinespringen tegen cellulite

Zoals je kunt zien is sporten enorm belangrijk bij de preventie en vermindering van cellulite. Niet alleen zorgt regelmatig sporten voor een betere bloedsomloop en vochtafdrijving, maar het draagt ook bij aan een gezond gewicht. Hierdoor neemt de dikte van de onderhuidse vetlaag af en zijn er minder vetcellen aanwezig om de bobbels en putjes te vormen.

Trampolinespringen is een ontzettend leuke sport welke je overal en altijd kunt doen. Met je eigen fitness trampoline kun je in je eigen huis of in de tuin bouncen en de oefeningen zo intensief of ontspannen maken als je zelf wilt. Bovendien train je met trampolinespringen alle spieren in je lichaam én werk je aan gewichtsverlies. Zo ga je met elke sprong cellulite tegen!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *