Het positieve effect van trampolinespringen op een goede houding

goede houding

Wist je dat veel mensen een heel slecht postuur hebben? Hele dagen achter de laptop, een slechte slaaphouding en weinig beweging zorgen ervoor dat we onszelf een slechte houding hebben aangeleerd. Een slechte lichaamshouding is niet alleen vervelend om te zien, maar ook slecht voor onze gezondheid. Door een slecht postuur kun je allerlei lichamelijke klachten ontwikkelen. Rugpijn, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, nekpijn en zelfs een slechte ademhaling kunnen het resultaat zijn van een slechte houding. Gelukkig kun je snel en effectief werken aan een goede houding op de fitness trampoline!

goede houding

Zo ontwikkel je een goede houding

Eigenlijk zou iedereen van jongs af aan al moeten leren hoe je jezelf een goede houding aanmeet. Rechtop staan, de schouders corrigeren, regelmatig bewegen en het hoofd recht houden zijn basisvaardigheden. Helaas leren maar weinig mensen hoe ze hun postuur goed houden. Daarom kampen zo veel van ons met een zwakke rug, een kromme nek en pijnlijke schouders.

Het is gelukkig geen verloren zaak. Je kunt zelf op allerlei manieren werken aan een goede houding, zelfs op latere leeftijd:

  • Wees je bewust van hoe je zit. Veel mensen hebben een heel slechte werkhouding. Ze zitten naar voren gebogen en met de benen over elkaar. Ga in plaats daarvan rechtop zitten, houd de ogen recht op het scherm en zet de voeten stevig op de grond. Corrigeer regelmatig de houding tot het van nature gaat.
  • Loop met de borst vooruit. We zijn gewend om ons hoofd te laten leiden tijdens het lopen, maar zo leren we onszelf een slechte nekhouding aan. Houd je lichaam recht en je borst vooruit tijdens het wandelen.
  • Neem regelmatig pauze. Het is erg slecht voor je lichaam en voor het postuur om continu in dezelfde houding te zitten of staan. Las regelmatige pauzes in en maak de spieren even los. Daar doe je jezelf en jouw houding een groot plezier mee.
  • Kom in beweging. Bewegen is in alle opzichten goed voor de gezondheid. Maak van bewegen dan ook een prioriteit op de dag. Kies een sport die je leuk vindt, fiets naar het werk of ga wandelen in het weekend. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een goede houding op de fitness trampoline

Regelmatig sporten is ontzettend belangrijk voor de gezondheid en het postuur, maar het is ook nog eens heel erg leuk. Vooral als je een sport uitkiest die helemaal bij jou past. Natuurlijk zijn wij groot fan van trampolinespringen op onze fitness trampoline. Je hele lijf komt in beweging, het ontzorgt en het kan altijd en overal.

Bovendien is trampolinespringen heel goed voor de houding. Tijdens het springen werk je namelijk actief aan het versterken van jouw core. En juist deze spieren zijn essentieel voor een goed postuur. Je traint dus zonder enige moeite juist die spieren die je helpen om een goede houding te krijgen. Werken aan je houding was nog nooit zo leuk!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *