Trampolinespringen voor een sterke rug

,
sterke rug trampolinespringen

Bij veel sporten wordt er volop aandacht besteed aan het versterken van de spieren van de benen, billen, armen en buik. Dat is ook heel belangrijk, maar laten we vooral de rugspieren niet vergeten. Onze rug is essentieel voor de ondersteuning van de wervelkolom en voor een goede houding. Daarnaast helpt een sterke rug ook bij het uitvoeren van effectieve oefeningen voor de rest van ons lichaam. Met de fitness trampoline kun je effectief werken aan het versterken van de spieren van de rug en het verlichten van rugpijn.

sterke rug trampolinespringen

Het belang van een sterke rug

Iedereen ervaart wel eens rugklachten. Het kan variëren van een tijdelijke zere plek tot boven- of onderrugklachten die meer chronisch van aard zijn. Maar liefst 80% van de mensen kampt wel eens met rugpijn. Onze rug krijgt dan ook dagelijks veel te verduren. De rug draagt zo’n twee derde van ons lichaamsgewicht en is essentieel voor onze houding en onze flexibiliteit. Waarom zorgen we dan zo slecht voor onze rug?

Veel van ons werken een groot deel van de dag achter de computer. Onze houding laat daarbij veel te wensen over waardoor onze rug het zwaar te verduren krijgt. Na ons werk tillen we met zware tassen, bukken we om onze kinderen een knuffel te geven en liggen we onderuit op de bank. Met al deze bewegingen doen we onze rug geen plezier. Daarom is het essentieel dat we actief werken aan een betere houding én aan het versterken van de spieren in onze rug.

De rug trainen met trampolinespringen

Uit een onderzoek van Dejaeghere Severine en Matthys Heleen van de Universiteit Gent blijkt dat trampolinespringen heel goed is voor het stabiliseren van de romp. Hiermee train je dieper gelegen spieren in de romp die voor de stabilisatie van ons lichaam zorgen. Vooral rustig bouncen wordt aangeraden voor mensen met rugklachten. De health bounce is hiervoor ideaal. Het is een rustige bounce waarbij de nadruk ligt op evenwicht en ritme. Onderschat het effect van deze oefening niet. Je bent continu jouw houding aan het corrigeren en jouw evenwicht aan het bewaren. Zo werk je, zonder enige moeite, aan het versterken van jouw rug en het verlichten van rugklachten. Herhaal deze oefening regelmatig en je zult al snel een verbetering merken.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *