Trampolinespringen tegen overgewicht

overgewicht

Overgewicht is een steeds groter probleem onder zowel jongeren als ouderen, ook in Nederland. Maar liefst de helft van de mensen in ons land kampt met overgewicht en daarvan neemt het aantal mensen met obesitas, de ernstige vorm van overgewicht, steeds meer toe. In 2017 had maar liefst 13,9% van alle mensen van 18 jaar en ouder in Nederland obesitas en 2,8% van de kinderen. en 2,8% van de kinderen. Dit aantal is schrikbarend toegenomen, met alle gevolgen van dien. Want overgewicht belemmert niet alleen de beweeglijkheid, het kan ook nare gevolgen hebben voor de gezondheid. Mensen met obesitas hebben een vergroot risico op aandoeningen zoals diabetes, gewrichtsklachten, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, artrose en longemfyseem. Meer dan genoeg redenen dus om de strijd tegen de overtollige kilo’s aan te gaan en te werken aan een gezonde lifestyle met gezonde voeding en voldoende beweging. Trampolinespringen biedt hier uitkomst!

Het kan altijd en overal

Een voordeel van in vorm komen met de fitnesstrampoline van Flexbounce is dat het altijd en overal kan. De trampolines zijn eenvoudig op te bergen en mee te nemen en kunnen dus thuis, in de tuin, op vakantie en op kantoor gebruikt worden. Voor veel mensen is het een behoorlijke stap om een sportschool te bezoeken of de deur uit te gaan om te sporten. Van deze hindernis heb je geen last bij het trampolinespringen. De fitnesstrampoline is tenslotte altijd beschikbaar thuis. Wel zo makkelijk!

Effectief in beweging tegen overgewicht

Al eerder deelden wij 5 oefeningen voor de fitnesstrampoline die ideaal zijn om op een verantwoorde manier af te vallen. Een fitnesstrampoline is ideaal om te sporten in de beslotenheid van je eigen huis. Daarnaast biedt het ook talloze mogelijkheden om op een leuke manier gewicht te verliezen. Tijdens het trampolinespringen breng je niet alleen je hartslag en ademhaling omhoog. Je gebruikt ook diverse spieren in het lichaam tijdens het bewegen. Dat maakt van trampolinespringen een full-body workout waarmee je flink wat calorieën kunt verbranden.

Voor jong en oud

De fitnesstrampoline in geschikt voor zowel jong als oud. Omdat de trampoline eenvoudig en veilig in gebruik is, kan deze ook door kinderen of door ouderen gebruikt worden. Ouderen kunnen de oefeningen geleidelijk aan opbouwen naar eigen kunnen, zelfs als er sprake is van gewrichts- of spierproblematiek. De fitnesstrampoline is veilig te gebruiken bij dit soort klachten omdat de druk van de oefeningen wordt verdeeld over het lichaam door de elastieken. Kinderen vinden het bovendien ontzettend leuk om te trampolinespringen en daarmee wordt het in beweging komen al positief aangemoedigd.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *