Zo helpt trampolinespringen tegen vermoeidheid

vermoeidheid

Iedereen kampt zo nu en dan wel eens met vermoeidheid. Na een nacht doorhalen, in tijden van stress of wanneer je jonge kinderen hebt, is de kans op vermoeidheid overdag erg groot. Zo nu en dan vermoeid zijn is helemaal niet erg. Het is juist een teken van het lichaam dat het rust nodig heeft. Wanneer de vermoeidheid echter langere tijd aanhoudt, kan er meer aan de hand zijn. Het kan een teken zijn van chronische stress, een onderliggende aandoening, een verstoorde nachtrust of een stemmingsstoornis. Het is daarom raadzaam om bij aanhoudende vermoeidheid altijd actie te ondernemen. Dat kun je doen door hulp in te schakelen van een professional én door aanpassingen te doen in je leefstijl. Bewegen is één manier waarop je vermoeidheid kunt aanpakken. In dit artikel leggen wij uit hoe trampolinespringen kan helpen tegen vermoeidheid.

vermoeidheid

Sporten tegen vermoeidheid

Als je kampt met vermoeidheid en lusteloosheid heb je waarschijnlijk niet heel veel zin om te sporten. Door een gebrek aan energie kosten de dagelijkse taken al meer dan genoeg moeite. Toch is sporten vaak juist een uitkomst bij moeheid: het kan de vermoeidheid verminderen en energie leveren. Dit gebeurt op diverse manieren. Zo maakt het lichaam tijdens het sporten diverse stoffen aan die je energie geven en die je een prettig gevoel geven, namelijk endorfine, dopamine en serotonine. Hier kun je een flinke opkikker van krijgen.

Naast dat het lichaam allerlei fijne stoffen aanmaakt tijdens het sporten zorgt de beweging er ook voor dat je echt even uit je hoofd komt. Vaak is aanhoudende moeheid meer mentaal dan fysiek. Juist door je in te spannen kun je even de zinnen verzetten en dat kan wonderen doen voor je mentale staat. Zo kan bewegen aantoonbaar voor verbetering zorgen bij angstklachten en stemmingsklachten!

Springen op de trampoline

Op de fitness trampoline springen biedt alle positieve effecten van sporten tegen vermoeidheid, maar heeft nog meer fantastische effecten. Zo stimuleer je tijdens het springen je lymfestelsel. Dit gebeurt lang niet bij elke sport. Door het op en neer springen zet je dit stelsel actief in beweging en kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd. Je lymfestelsel speelt een enorm belangrijke rol bij de verwerking van ziekteverwekkers en afvalstoffen. Door dit systeem een boost te geven, ondersteun je jouw immuunsysteem en werkt je direct aan het verbeteren van de gezondheid en het energieniveau. Dat maakt trampolinespringen de ultieme sport voor de mentale en de fysieke gezondheid!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *