3 verrassende voordelen van trampolinespringen

trampoline oefeningen

Op Flexbounce delen we regelmatig de positieve werking van trampolinespringen op de gezondheid. Het is goed voor de spieren en gewrichten, het stimuleert de stofwisseling en de vetverbranding en het is een echte oppepper voor de stemming. Dat alleen al is meer dan genoeg reden om de fitness trampoline erbij te pakken en aan de slag te gaan. Maar dat zijn zeker niet de enige voordelen van springen op de fitness trampoline. Trampolinespringen heeft namelijk nog een aantal andere opvallende voordelen. In dit artikel delen we 3 verrassende voordelen van trampolinespringen die je zeker nog nooit eerder hebt gehoord.

trampoline oefeningen

Gezonder lymfestelsel

Trampolinespringen zorgt niet alleen voor een boost van onze stofwisseling en onze spieren, maar is ook enorm gunstig voor de werking van onze lymfestelsel. Het lymfestelsel is een uitgebreid systeem van vaten door ons lichaam waardoor afvalstoffen, beschadigde cellen en ziekteverwekkers worden vervoerd en verwerkt. Het is een cruciaal systeem voor onze gezondheid en weerstand, maar je hoort er doorgaans maar weinig over. Het lymfestelsel kan ook wel een handje gebruiken om de werking te optimaliseren, maar in tegenstelling tot het bloedvatenstelsel bevat dit systeem geen pomp. Bewegen, en bij voorkeur springen, is daarom heel belangrijk om het lymfestelsel zijn werk optimaal te laten doen.

Betere nachtrust

Wist je dat je door te sporten beter kunt slapen? Tijdens het trampolinespringen krijgen de stofwisseling en de lichaamstemperatuur een boost en klopt ons hart sneller. Dit effect houdt even aan, maar wanneer dit alles weer daalt, zijn de hartslag, de stofwisseling en de temperatuur lager dan wanneer er niet is gesport. Hierdoor wordt inslapen makkelijker en de kwaliteit van slaap beter. Bovendien maak je tijdens het sporten endorfine en dopamine aan. Deze stofjes zorgen voor een geluksgevoel en reduceren stress. Dit helpt ook aanzienlijk om het inslapen makkelijker te maken.

Beter geheugen

Wist je dat je door regelmatig te springen op de trampoline je geheugen flink kunt verbeteren? Door te springen gaat de hartslag omhoog en hierdoor wordt de bloedcirculatie in het lichaam verbeterd. Dit houdt in dat ook de hersenen beter doorbloed zijn. Hierdoor krijgen de hersenen de voeding en de zuurstof die nodig zijn voor optimale prestaties. Bovendien wordt de communicatie tussen hersencellen verbeterd door betere onderlinge verbindingen en een betere werking van de signaalstoffen. Dit kan bijdragen aan een optimale hersenfunctie en een beter geheugen. Vooral voor ouderen die problemen ondervinden met hun geheugen is dit enorm gunstig. Het kan zelfs bijdragen aan het voorkomen of verminderen van dementie.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *