6 tips voor meer plezier en motivatie bij het sporten! 

,

6 tips voor meer plezier en motivatie bij het sporten!

Je was zo goed op weg, lekker gezond en fit bezig. Misschien zag je al wat goede positieve veranderingen en toch raak je op een gegeven moment die motivatie kwijt. Omdat je je doel nog niet hebt bereikt of je denkt geen veranderingen te zien. Ja, dan is het soms moeilijk om weer op het goede spoor te komen! Daarom hier een aantal tips om je gezonde en sportieve spoor weer op te pakken!

Motivatie

Motivatie kwijt raken is heel normaal. Iedereen die het pad wilt volgen naar de “gezonde lifestyle” komt in deze fase terecht. Maar probeer die gedachte ook weer snel te vergeten en niet al het harde werk te laten zitten!
Ook ik heb het gehad! Ik was zo goed bezig, ik zat in een echte fitte flow. Gezonde recepten, lekker aan het sporten. En opeens de volgende dag de gedachte waar je het allemaal ook alweer voor doet? ik heb gewoon zin in taartjes, dus ik eet het ook gewoon! Nu probeer ik het weer op te pakken, zodat niet alles voor niets is geweest.

6 tips voor meer motivatie:

Dus omdat dit bij iedereen voorkomt, geven we je hier 6 tips voor nog meer plezier en motivatie bij het sporten:

1 We beginnen meteen met de belangrijkste tip! Denk aan het begin, waarom was je überhaupt begonnen? Misschien was je wel bijna op het streefgewicht, of heb je met een gezonde lifestyle meer zelfvertrouwen. Denk er even goed over na, voor je het weet pak je je doel weer op en zit jij morgen alweer in die sportschool.

2 Stil zitten is ook maar niks, misschien heb je geen zin om weer uren te gaan trainen. Dus doe een korte work-out van 5 tot 10 minuten. Daarna voel je je meteen weer lekkerder omdat je weer goed in beweging bent geweest en je gezonde lifestyle weer opgepakt heb!

3 Misschien was de reden dat je gestopt was wel omdat je het saai vond. Probeer is iets nieuws! Het is altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen, misschien vind jij hierdoor wel je nieuwe roeping! Of je komt erachter wat je absoluut niks vind. Door een kleine oriëntatie kan je weer heel veel te weten komen. Probeer bijvoorbeeld eens een workout op een fitness trampoline.

4 Een nieuwe sportoutfit kan een boost geven om meer en intensiever te gaan sporten.

5 Zoek een maatje! Het helpt altijd als je met iemand samen sport. Je kunt elkaar lekker op jutten, zodat de een net weer dat stapje extra doet. En het is natuurlijk een stuk gezelliger! Lekker kletsen terwijl jullie je in het zweet rennen! Samen een gezonde lifestyle oppakken is natuurlijk veel makkelijker dan alleen!

6 Als laatste, pak wat sporttijdschriften en ga lekker bladeren. Een beetje kijken wat er allemaal nieuw is in de sportwereld. Nieuwe trends, acties, noem maar op. Misschien lees je zo maar een nieuw idee om te gaan doen!

Ik denk dat je ondertussen alweer genoeg motivatie hebt gekregen om weer lekker aan de slag te gaan! Zo niet, lees de tips dan goed door en probeer eens uit! Pak die gezonde lifestyle weer op en sporten maar!

Succes!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *