Ambtenaren willen meer bewegen

springen

Een grote meerderheid van de ambtenaren vindt dat hun werkgever ervoor moet zorgen dat ze onder werktijd meer aan beweging kunnen doen: zo’n 70 procent maar liefst. Ze vinden dat hun baas dit niet alleen moet stimuleren, maar ook daadwerkelijk moet faciliteren. Dat meldt BinnenlandsBestuur.nl op basis van onderzoek van het Flits panel, een internetraadpleging onder meer dan 20.000 werknemers in de publieke sector.

Hoewel bijna acht op de tien ambtenaren de eigen fysieke gesteldheid als goed bestempelt, denkt 85 procent van de ambtenaren wel dat ze de eigen gezondheid verder zouden kunnen verbeteren, bleek vorig jaar ook al uit een ander onderzoek, van Binnenlands Bestuur. Bijvoorbeeld door grenzen te stellen op het werk, meer tijd voor jezelf te nemen en meer te sporten en te bewegen, zo kwam uit de eigen peiling.

Werkgevers
De panelleden van het Flitspanel gaan nog een stukje verder. Zij vinden dat naast gezond eten, voldoende rust en ontspanning ook beweging onmisbaar om vitaal te blijven. Waar dat vroeger vooral werd gezien als een verantwoordelijkheid van medewerkers, nemen tegenwoordig ook werkgevers maatregelen nemen om de vitaliteit van het personeel te bevorderen. Het is natuurlijk aan medewerkers om er dan ook gebruik van te maken.

Health, Body & Mind-workshop

Wij weet daar wel raad mee 😉 Ben jij op zoek naar een leuke manier om je werknemers kennis te maken met een gezonde leefstijl? Met de Health, Body & Mind-workshop laten Freshmix en Flexbounce zien dat dit ook fun kan zijn. Met een trampoline work-out en de gezamenlijke bereiding van een heerlijke lunch. Lees er hier meer over.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *