Bungeecord trampolines versus traditionele trampolines

,
bungeecord elastieke veren

Het bouncen op een trampoline, of ook wel rebounding genoemd is een leuke manier om snel en effectief calorieën te verbranden en andere gezondheidsvoordelen te behalen. Er zijn enorm veel verschillende soorten workout trampolines in verschillende soorten en maten, maar het grootste verschil zit in het soort vering.

Er zijn op dit moment twee verschillende soorten trampolines te verkrijgen, de traditionele “spring” trampoline en de bungeecord trampoline. De traditionele trampoline maakt gebruik van ijzeren veren, terwijl de bungeecord trampoline gebruik maakt van elastieken. De keuze voor het juiste soort trampoline hangt af van je eigen specifieke doelen. In de meeste gevallen heeft de bungeecord trampoline de meeste voordelen.

bungeecord

De verschillen

De bungeecord trampoline heeft door de elastieken een hele diepe bounce, waardoor er veel minder impact is op de gewrichten. Hierdoor kost het meer moeite om weer uit de trampoline te springen, maar maakt hierdoor de workout een stuk effectiever.

Traditionele trampolines hebben een stevigere bounce. Dit betekend dat de trampoline ervoor zorgt dat je eerder omhoog zal springen in plaats dat de trampoline ver indaalt.

Over het algemeen zijn de traditionele trampolines iets goedkoper dan de bungeecord trampolines. Vaak is dit gepaard met de kwaliteit van de trampoline. Daarentegen is de bungeecord trampoline veel minder blessure gevoelig dan de traditionele trampoline. Dit komt doordat de bungee trampoline de gewrichten en ligamenten beschermen door een diepe en zachte bounce. Hierdoor worden de spieren veel sterker gedurende een langere periode en worden calorieën efficiënter verbrand zonder het lichaam onnodig te belasten.

Het springen in een bungee trampoline zorgt ook voor een ideale balans van zwaartekracht en gewichtloosheid, hierdoor worden grote en kleine spieren in het lichaam gestimuleerd.

Over het algemeen zijn bungee trampolines stiller, steviger en betrouwbaarder dan de traditionele trampolines. Dit maakt ook dat onderhoud zeer zelden voorkomt in vergelijking met een traditionele trampoline.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *