Creativiteit boost nodig? Neem een workout break!

,
Creativiteit sporten flexbounce

Al jaren wordt gesuggereerd dat een wandeling of sporten kan helpen met het schrijven van bijvoorbeeld blogs en ervoor zorgen dat mensen veel creatiever worden. Nu hebben onderzoekers van de Universiteit van Leiden aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging er echt voor zorgt dat je veel creatiever bent na een goede workout.

Onderzoek van de Universiteit van Leiden

Cognitief psycholoog professor Lorenza Colzato van de Universiteit Leiden, ontdekte dat mensen die vier keer per week sporten in staat waren om creatiever te denken dan mensen met een minder sportieve levensstijl. Het testen van de vrijwilligers resulteerde dat zij veel beter waren in een reeks cognitieve tests. Prof Colzato zegt: “Anekdotische literatuur suggereert dat creatieve mensen soms lichamelijke bewegingen doen om mentale blokkades en gebrek aan inspiratie te overwinnen”.

Regelmatig sporten is dus goed voor flexibel denken, maar alleen wanneer het lichaam ook gewend is om regelmatig te sporten. Anders gaat een groot deel van de energie dat bestemd is voor creatief denken naar het sporten. Sporten op regelmatige basis kan dus fungeren als een cognitieve versterker en de creativiteit bevorderen. Daarnaast is het ook nog eens heel goedkoop en gezond!

Sport, geestelijke gezondheid en creativiteit

Ander onderzoek toont ook aan dat sport en andere lichamelijke activiteiten een zeer positieve impact hebben op niet alleen de fysieke gezondheid, maar ook de geestelijke gezondheid en natuurlijk je creativiteit. Onderzoekers hebben aangetoond dat sport niet alleen in verband staat met cognitief functioneren, maar ook het geheugen, concentratie, gedrag en academische prestaties. Ideaal dus voor een lange dag sporten of studeren.

Sporten is dus een ideale onderbreking van de dag als je uren zit te werken en toe bent aan een creatieve boost. Dit is ook nog eens veel gezonder dan de normale koffie break. Wij zijn er in ieder geval voorstander van!

Wij horen ook graag jullie ervaringen met een korte workout gedurende de werkdag! Laat het ons weten! Heeft het gezorgd voor meer creativiteit?

 

Uw ervaring:

Fout: Contact formulier niet gevonden.

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *