Fitness Trampoline: Waarom je elke dag even moet bouncen!

, ,
Fitness trampoline

Zoals iedereen weet is sporten gezond, maar het gezondste is natuurlijk om iedere dag even de sportschoenen uit de kast te halen. Al is het iedere dag maar een half uurtje, op de lange termijn zal dit heel voordelig zijn voor je lichaam.

Mensen zijn veel minder actief tegenwoordig, Mede omdat de technologie ons leven gemakkelijker heeft gemaakt. We rijden auto’s of gaan met het openbaar vervoer. We vermaken ons voor de televisie of achter de computer. Minder mensen doen handmatig werk en de meeste van ons hebben een baan die weinig fysieke inspanning kost.

We bewegen minder en verbranden minder energie dan mensen gewend zijn. Uit onderzoek blijkt dat veel volwassenen meer dan zeven uur per dag zitten! 65-plussers besteden 10 uur of meer per dag zittend of liggend, waardoor ze de minst actieve leeftijdsgroep zijn. Een half uurtje sporten op bijvoorbeeld een fitness trampoline kan al voldoende zijn!

 

Waarom je elke dag moet bouncen:

  1. Je valt er van af

De voornaamste reden dat mensen sporten is natuurlijk omdat je er van afvalt, maar dit zou natuurlijk niet de beste reden voor jou moeten zijn! Ik hoop namelijk dat er steeds meer mensen komen die het echt leuk vinden om te sporten. Dan is de leuke bijkomstigheid dat je er een geweldig figuur aan over houdt.

 

  1. Sporten is goed voor je humeur

Je heb het waarschijnlijk al vaker gelezen, maar door te sporten krijg je een goed humeur. Je lichaam maakt namelijk tijdens het sporten endorfine aan, wat zorgt voor een fijn gevoel!

 

  1. Verminder de kans op ziek worden

Je lichaam heeft bescherming nodig tegen ziektes en allerlei andere virussen. Dit betekend dat je dit ook moet opbouwen. Door regelmatig te sporten wordt je afweer systeem namelijk een stuk beter!

 

  1. Voorkom (rug)blessures

Natuurlijk is het ook mogelijk om tijdens het sporten een blessure op te lopen, maar een van de meest voorkomende blessures die iedereen zomaar kan krijgen zijn wel rugblessures. Door regelmatig te sporten op bijvoorbeeld een fitness trampoline kan je op een vrijwel blessurevrije manier werken aan het versterken van je rugspieren.

 

  1. Je wordt elke keer beter

Het fijne aan sporten is dat je bij elke keer dat je sport, een klein beetje beter, sterker of sneller wordt.

 

Waarom een fitness trampoline?

Een fitness trampoline kan een gemakkelijke manier zijn om elke dag een half uurtje te kunnen sporten. Je zet hem gewoon in je huiskamer neer, zodat je niet naar bijvoorbeeld de sportschool hoeft te gaan om te gaan sporten. Daarnaast is het bouncen op een fitness trampoline ook nog eens goed te combineren met andere sporten. Kijk verder op de website voor meer informatie!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *