Gezond eten is niet duur! Lees nu 9 redenen waarom!

,
gezond eten niet duur flexbounce fitness trampoline

 

Als je veel sport kan gezond eten niet ontbreken. Vaak is het toch best lastig om goed op je voeding te letten en veel mensen denken nog steeds dat gezond eten veel duurder is. Het is natuurlijk beter om gezond te eten, je hoeft er minder van te eten, omdat je sneller vol zit. Daarom blijf je van ongezonde voeding meer eten. Maar gezonde voeding kan ook heel lekker zijn!

Supermarkten

Kijk goed naar welke supermarkt je gaat, misschien is er wel iets in de aanbieding of andere extra kortingen. Dit scheelt meteen in de portemonnee en je kan lekker inkopen doen op gezonde lekkernijen.

 

De markt! Een bron van gezond eten!

Op de markt is genoeg groente en fruit te vinden. Dit is vaak goedkoper dan in de supermarkt. Nog een voordeel, het is vaak extra vers! Een extra tip: aan het eind van de dag is het meestal nog goedkoper, omdat de verkopers er van af moeten!

 

Superfoods? Bedenk je eigen goedkopere superfoods!

Veel mensen eten superfoods, zoals goji bessen, chia zaadjes, ga zo maar door. Superfoods is een hele hype, maar zo goedkoop is het niet. En of het nou heel veel beter is dan onze eigen vertrouwde groentes? De gewone groentes en fruitstukken zijn van zichzelf al veel lekkerder. Eet tussendoor een appeltje of probeer bijvoorbeeld eens boerenkool te gebruiken in plaats van de standaard sla.

 

Huiswerk voor het huis!

Ken je dat? Elke dag maar weer moeten bedenken wat je gaat eten en weer boodschappen doen. Maak het jezelf niet zo moeilijk! Kies een dag in de week dat je voor elke dag gaat bedenken wat je gaat eten, doe meteen die dag de boodschappen. Dit scheelt een hele hoop op en neertjes naar de supermarkt en het kost veel minder tijd! Je houdt bijvoorbeeld nog wat tijd over om op die Flexbounce te springen!

 

Aardbeien in de lente? Veel te duur!

Aardbeien zijn heeeerlijk! Super snoepjes voor tussendoor of als lekker toetje. Maar aardbeien zijn ontzettend duur over het jaar. In de zomertijden is zo’n bakje prima te betalen. Kijk dus naar producten uit het seizoen, die zijn vaak goed te betalen en het lekkerste in die tijd van het jaar!

 

De vriezer, wat is die eigenlijk handig!

Als je te veel hebt gekookt op een avond, worden de restjes meestal zo de prullenbak in gegooid. Dit is hartstikke zonde! Pak een plastic bakje en gooi het in de vriezer! Als je een keer haast hebt, geen zin of geen tijd om te koken, ontdooi je het even en hoppa! Je gezonde restje van de vorige keer is klaar om op gegeten te worden!

 

Wat ruikt dat verse brood toch lekker!

Wat is er nou leuker dan je eigen brood maken! Waarom?

  1. Het is lekker,
  2. Het ruikt heerlijk
  3. Je hebt in een keer genoeg voor de komende week!

De kosten van een broodmachine zijn eenmalig en je hebt er de komende jaren enorm veel plezier van. Een broodje bakken in je vrije tijd is niks mis mee! Lekker ontspannend en je kan ook eens iets nieuws proberen zoals fruit, kaneel of iets anders origineels! Leef je uit!

 

Weet wat je eet!

Vaak word je als klant misleid. Op veel producten staat ‘light’, dan zou je denken dat het beter is. Natuurlijk zitten er minder vetten in, maar is het wel echt gezond eten? Kijk eens op de achterkant hoeveel suikers of zout erin zit. Maak je eigen koekjes en lekkernijen, je kan dan zelf bepalen wat je erin doet en welke hoeveelheden. En zelf bakken is altijd een stuk lekkerder dan uit een pakje.

 

Groene vingers? Gebruik ze!

Maak gebruik van je tuin en kweek gezond eten in een klein moes tuintje! Door zelf je tomaatjes, basilicum en kruiden te kweken, bespaar je enorm veel geld. Het is altijd dicht bij huis en lekker vers. Vergeet de geld- besparende verse plantjes alleen geen water te geven! Dit is misschien wel de makkelijkste manier van gezond eten!

 

Genoeg redenen en tips om goedkoop en gezond eten te kunnen maken! Ik hoop dat we jou op leuke nieuwe ideeën hebben gebracht!

Bij gezond eten horen ook gezonde recepten.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *