Jongeren bewegen te weinig

Jongeren in Rivierenland bewegen nog altijd te weinig, zo blijkt uit onderzoek van GGD Gelderland-Zuid. Slechts iets meer dan de helft haalt de norm van minimaal vijf dagen één uur per dag bewegen. Vooral gemeenten die een middelbare school hebben, scoren slecht. Dat komt doordat tieners een groot deel van hun beweging halen uit de fietstocht van en naar school, vermoeden de onderzoekers. In andere regio’s zal het niet veel anders zijn.

Voor veel ouders is het gewicht van hun kinderen een punt van aandacht. Buitenspelen en sportactiviteiten worden steeds vaker vervangen door computergames en televisie kijken. Overgewicht bij kinderen kan een serieuze bedreiging vormen voor de fysieke, maar ook mentale gezondheid van het kind en zijn of haar plek in de maatschappij. Experts suggereren dat regelmatige lichaamsbeweging dé sleutel is tot een gezond gewicht, zowel voor volwassenen als voor kinderen. De beste manier om kinderen aan het bewegen te krijgen is om er voor te zorgen dat ze er plezier in hebben.

Jumpen als middel tegen de zitcultuur

En wat is nou leuker dan springen op je eigen trampoline? Na school lekker jumpen op de Flexbounce, in combinatie met leuke muziek of samen met vrienden.
Trampolinespringen is de perfecte manier voor kinderen om energie te verbranden en van jongs af aan een gezonde levensstijl aan te leren. Bij het springen lopen kinderen geen lichamelijke slijtage op zoals dat bij sporten als hardlopen het geval kan zijn. De Flexbounce is daarom ook speciaal ontworpen om te kunnen inspelen op de behoeftes van jonge gebruikers. De duurzame frameconstructie garandeert optimale stabiliteit en de unieke elastieken veren zorgen voor een minimale belasting op het jonge lichaam.

Flexbounce Trampoline

Bestel hier de trampoline

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *