Mooie huid door veel sporten en goed eten!

, ,
eten mooie huid flexbounce

Het is altijd fijn als je huid er goed en verzorgd uitziet. Make-up kan wonderen doen, maar het is niet bepaald goed voor je huid. Helemaal nu de zomer om de hoek staat willen de meeste mensen een extra mooie huid hebben. De zon is goed voor een mooie huid, maar wel met mate. Ook eten en sporten kan voor een goede huid zorgen. Als je goed eet, dan zal je huid er ook beter uit zien dan wanneer je ongezond eet.

Eten voor een mooie huid

Er zijn een aantal natuurlijke producten die je kan eten en drinken om weer met een super mooie huid voor de dag te komen!

Citroen

Citroen zorgt voor een natuurlijke aanmaak van collageen door het hoge gehalte vitamine C. Door de collageen blijft je huid elastisch en de enzymen in de citroen geven de collageenproductie van je huid een boost. Idealiter is dan ook om de dag te starten met een groot glas verse citroensap.

Een maskertje van avocado

Er zitten veel vitamines en vezels in avocado’s, ook zit een avocado vol met gezonde vetten die je huid van binnen voeden. Een leuk idee is om van een avocado een huidmaskertje te maken.

Visolie tegen acne

Als je last hebt van acne, is het goed om visolie te eten. Visolie heeft namelijk een ontstekingsremmende werking. Ook bevat de visolie omega 3 vetten. Visolie zit in vette vis zoals haring en makreel, maar er zijn ook pillen voor.

Reinig je zelf met superfoods

Je krijgt een mooie zuiveren huid, wanneer je jezelf eerst van binnen reinigt. Spirulina is bijvoorbeeld een van die superfoods. Je kan spirulina in tabletjes krijgen of in poeder. Maak ook eens een lekkere smoothie met superfoods!

Water; het ultieme middel voor een mooie huid

Water is zo belangrijk! Als je niet genoeg water drinkt kan je uitdrogen, hierdoor krijg je ook een uitgedroogde huid. Door water te drinken, verlaten afvalstoffen ook makkelijker je lichaam. Het beste is om minimaal 2 liter water per dag te drinken.

Dit zijn een aantal voorbeelden van ingrediënten welke voor een een mooie huid zorgen. Toch is water het makkelijkste, het komt zo thuis uit je kraan! Het is echt belangrijk om de hele dag door te blijven drinken. En neem een keer een avocado op brood, of een beetje lijnzaad door de yoghurt. Al die kleine simpele veranderingen in je voeding kunnen ervoor zorgen dat jij een mooie zuivere huid krijgt. Dus weg met al die make-up!

Sporten voor een mooie huid

Het is niks nieuws dat trainen goed is voor je hart, longen, en geestelijke gezondheid. Maar hier is nog een reden om meer te bewegen: regelmatige lichaamsbeweging is de sleutel tot een mooie huid. We hebben vaak de neiging ons alleen te richten op de lichamelijke voordelen van meer sporten, maar door meer sporten krijg je tevens een gezondere bloedsomloop. Dit zorgt er vervolgens voor je huid gezond en levendig te houden.

Van sporten ga je natuurlijk zweten en laat dit nou eens de perfecte manier zijn om veel giftige stoffen uit je huid te krijgen! Hoe meer je zweet, hoe meer afvalstoffen je lichaam kwijt kan. Vergeet niet meteen na de oefeningen onder de douche te gaan om al die afvalstoffen die je lichaam net heeft uitgezweet weer af te spoelen.

Ben je nog op zoek naar goede oefeningen die je met hoge intensiteit kan doen? Kijk dan eens naar de Flexbounce!

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *