Wetenschappelijk onderzoek over trampoline springen

,
onderzoek over mini-trampoline

Onderzoek over mini-trampoline

Het ritmisch op en neer bewegen op een mini-trampoline is een uitstekende manier om je spieren en botten optimaal te trainen. Diverse wetenschappelijke studies hebben inmiddels bewezen dat  trampoline springen zeer gezond is en de oefeningen een low-impact hebben op het lichaam. Uit een onderzoek van de Universiteit van Utah kwam naar voren dat de druk op de voeten en het lichaam tijdens het springen op een trampoline zelfs met 83% afneemt.

Springen op een mini-trampoline

Bij het springen op een trampoline worden daarbij alle spieren bij iedere sprong iedere keer aangespannen en ontspannen.Het springen op een trampoline helpt daarbij ook om de bloedcirculatie te stimuleren.
Deze verhoogde circulatie helpt niet alleen de spiergroepen, maar stimuleert ook het lymfestelsel. (Het lymfestelsel zorgt voor verwijdering van afvalstoffen, toxinen en vetten die in het lichaam zijn opgeslagen.) Indien het lymfesysteem niet voldoende meer functioneert, kunnen toxinen en vetten in het lichaam ophopen, hetgeen kan leiden tot ernstige gezondheidsrisico’s.

Voldoende beweging is voor het lymfesysteem zeer belangrijk om infecties en virussen effectief te kunnen bestrijden. Het continue op- en neer bewegen op een mini-trampoline is daarbij uitermate effectief voor de spieren, botten, longen, bloedsomloop en het lymfesysteem en helpen je daarbij om beter in balans te zijn.

Bron: De Universiteit van Utah Studies: Trampoline springen versus hardlopen, AW Daniels
(Ph.D., Adjunct Professor, Material Science and Engineering orthopedische chirurgie van de Universiteit van Utah)