Slechts 40 procent werkgevers doet echt iets aan gezondheid personeel

springen

Vier op de tien bedrijven doen daadwerkelijk iets om de gezondheid van de werknemers te bevorderen. Bedrijven willen wel, maar zoeken naar een juiste manier of vinden het uiteindelijk toch te duur. Dit blijkt uit een enquête van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onder ruim 3100 werkgevers uit verschillende sectoren in Nederland.

Acht op de tien werkgevers noemen de gezondheid van de medewerkers de belangrijkste indicator voor een succesvol bedrijf. Maar vier op de tien bedrijven pakken het daadwerkelijk op. De rest ziet er vanaf om de gezondheid van de werknemers te bevorderen. “Ze zien er vooral vanaf omdat ze niet weten of maatregelen wel effectief zijn en of de baten wel opwegen tegen de kosten. Inzicht hierin kan bevorderen dat dergelijk gezondheidsbeleid wel wordt uitgevoerd”, stelt RIVM.

Grote bedrijven doen over het algemeen meer voor het bevorderen van de gezondheid van de medewerkers dan kleine bedrijven, blijkt uit het onderzoek. De sectoren die het hoogst scoren op het gebied van preventieve gezondheidsmaatregelen zijn onderwijs en de gezondheids- en welzijnszorg. Binnen de sector ‘vervoer en opslag’ worden het minst gedaan.

Health, Body & Mind-workshop

Op zoek naar een leuke manier om je werknemers kennis te maken met een gezonde leefstijl? Met de Health, Body & Mind-workshop laten Freshmix en Flexbounce zien dat dit ook fun kan zijn. Met een trampoline work-out en de gezamenlijke bereiding van een heerlijke lunch. Lees er hier meer over.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *