Yoga oefeningen en Flexbounce; de ideale combi!

,
Yoga op berg Flexbounce

 

Als je aan yoga denkt, denk je meestal aan rust, ontspanning en flexibiliteit. Maar yoga is veel meer dan alleen dat. Yoga is goed voor lichaam en geest én je krijgt er ook nog is een fantastisch lijf van! Door yoga neem je andere houdingen aan en train je dus andere spieren en daarnaast ook uithoudingsvermogen en kracht. De ideale trainingsvorm is om dit te combineren met trampolinespringen op de Flexbounce.

 

Waar komt de naam ‘yoga’ eigenlijk vandaan?

Yoga is een oud Indisch woord, het woord betekend letterlijk ‘juk’. Juk houdt in: twee delen tot één brengen. Dus bij het woord yoga betekent het dus: één worden met het lichaam en de geest.

 

Yoga maakt je lenig

Veel algemene sporters, waaronder voetballers en hockeyers zijn niet altijd lenig, dit komt omdat zij vaak andere spieren gebruiken. Deze sporters hebben dan ook vaak korte hamstrings. Door yoga kan je daar verandering in brengen, want lenigheid is erg belangrijk bij veel en intensief sporten. Als je aan yoga doet, rek, strek en train je veel spieren die je anders niet altijd zult trainen, hierdoor word je een stuk leniger.

 

Verder is yoga goed voor…

Yoga is goed voor een hoop dingen, er zijn verschillende oefeningen die zorgen voor rust. Deze oefeningen zijn goed als je bijvoorbeeld slecht slaapt, waardoor allerlei complicaties kunnen optreden. Regelmatige yoga oefeningen kunnen hierbij goed helpen! Yoga is ook goed voor buikkrampen of rugklachten, bijvoorbeeld tijdens de menstruatie.

 

Slechte houding

Veel mensen hebben een slechte houding, dit komt vaak doordat ze verkeerd lopen of zitten en meestal gebeurt dit onbewust. Daarnaast doen we ook steeds vaker alles zittend. Door regelmatige yoga beoefening leer je een goede natuurlijke houding aan te nemen.

 

Voel je fijn en op je gemak!

Tegenwoordig willen we alles beter en meer. Dit kan zorgen voor minder zelfvertrouwen. Veel mensen vinden zich zelf vaak niet slank, slim, grappig of mooi genoeg. Door yoga kan je leren alle negatieve gedachten beter los te laten.

 

Flexbounce

Ook op de Flexbounce kan je verschillende oefeningen doen. Je kan op deze manier heel makkelijk je balans oefenen. Hoe vaker je het doet, hoe beter het gaat! Wordt één met je matje en de Flexbounce en kom helemaal tot rust. Na je dagelijkse yoga uurtje zal je je een stuk lekkerder voelen!

 

Yoga is dus voor veel meer dingen goed dan je had gedacht! Dus met andere woorden: “Pak dat matje en ga voor die ontspanning en let op hoe jij positieve relaxte stappen in het leven maakt!”.

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *