5 tips voor yoga op de fitness trampoline

yoga

Dat de fitness trampoline enorm veelzijdig is, laten wij bij Flexbounce regelmatig zien. De trampoline is geschikt voor iedereen in het gezin en is leuk voor alle leeftijden. Het is veilig in gebruik en biedt vaak een uitstekende workout bij diverse fysieke klachten. Daarnaast in de fitness trampoline makkelijk op te bergen en mee te nemen. Wat ons betreft is een fitness trampoline het ideale fitness materiaal. Wist je dat je zelfs yoga kunt combineren met trampolinespringen? Vandaag delen wij 5 tips voor yoga op de fitness trampoline.

#1 Een zachte ondergrond

Een fitness trampoline biedt de ideale ondergrond voor diverse yoga oefeningen. Het oppervlak geeft mee waardoor er minder druk op de spieren wordt uitgeoefend. Ruil de yogamat dus in voor een fitness trampoline en en geniet van nog meer ontspannen spieren tijdens de oefeningen.

#2 Een uitdagende nieuwe vorm van yoga

Yoga is natuurlijk al een eeuwenoude traditie en veel bewegingen en poses zijn vaste prik bij het beoefenen van yoga. Omdat een trampoline weer nieuwe mogelijkheden biedt, is yoga in combinatie met een fitness trampoline een heel nieuwe uitdaging voor ervaren yogabeoefenaars.

#3 Een vanzelfsprekend ritme

Waar het bij yoga soms een hele uitdaging kan zijn om een ritme te vinden, komt dit ritme haast natuurlijk op de trampoline. Door het springen op de trampoline kom je in een natuurlijke flow. Dit kan weer helpen bij het bewust ademen en de oefeningen van yoga.

#4 Een goede houding

Een goede houding is alles bij yoga. Met een rechte rug, aangespannen buikspieren en stevig aarding kun je veilig en effectief de meest ingewikkelde poses uitvoeren. Een trampoline helpt hierbij. Omdat de ondergrond van de trampoline minder stevig is dan een yogamat, werk je elke keer actief aan je ‘core’ en het vinden van balans. Dit komt altijd van pas tijdens het sporten.

#5 Full-body workout

Yoga op zichzelf is al een flinke workout waarbij het hele lichaam wordt betrokken. Met een trampoline neemt dit effect nog meer toe. Je bent bewust bezig met het hele lichaam en gebruikt spieren waar anders niet zo snel een beroep op zou worden gedaan. Daarbij worden de technieken van yoga gecombineerd met diverse oefeningen op de trampoline. Yoga op de fitness trampoline combineert dus het beste van twee werelden.

 

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *